Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly vreest voor Alpine: "Ziet er niet geweldig uit"

Waar er winnaars zijn bij de testdagen, zoals Red Bull en Ferrari, zijn er ook altijd teams die slecht voor de dag komen. Pierre Gasly vreest dat de slechte prestaties van Alpine in Bahrein een voorbode zijn voor het seizoen.

Gasly Alpine
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kijkend naar de tijden van alle drie de testdagen samen, dan kwamen Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly niet verder dan plek 16 en 17 van de 20 coureurs. Hoewel tijden niet alles zeggen bij testdagen, is het wel een teken dat Alpine nog flink wat werk te verzetten heeft. Gasly erkent dat zijn team het nog niet goed voor elkaar heeft, een week voor de start van de eerste GP van dit F1-seizoen.

"Om eerlijk te zijn heb ik me niet echt op anderen gefocust omdat er zoveel aan onze kant gebeurt", vertelt Gasly aan Sky TV. "Ik denk niet dat we er geweldig uitzien. Maar tegelijkertijd hebben we nog een paar dagen om alles wat we gedaan hebben echt te begrijpen. We hebben de auto op zijn kop gezet en veel tests gedaan. Dus hopelijk brengen wat analyses en antwoorden ons wat meer snelheid. En dan zullen we het weten, niemand zal zich meer verstoppen volgende week vrijdag."

Galsy denkt dat zijn team vooral meer tijd nodig heeft om de wagen sterker te krijgen dan hij nu is. "Ik denk dat we geduld moeten hebben, ook al is dat niet wat we willen als coureurs. Maar het kan duidelijk wat tijd kosten voordat we echt de prestaties uit die auto halen die we willen."

GP Bahrein

Vooruitkijkend naar de eerste GP in Bahrein, volgend weekend, dan heeft Gasly geen hoge verwachtingen. "Het wordt geen gemakkelijke eerste race. We starten niet waar we hadden gewild. Maar tegelijkertijd moeten we onszelf wat tijd geven om het nieuwe autoconcept te begrijpen. Het goede is dat we heel duidelijk hebben vastgesteld waar we als team aan moeten werken. Of we het kunnen oplossen met de afstelling van de auto of niet, voor de eerste paar races van het seizoen, zal de tijd leren. Maar er komt zeker een agressief plan met upgrades die we nodig zullen hebben om het gat te dichten."

Waar Alpine precies staat, ten opzichte van de andere teams op de grid, durft Gasly niet te zeggen. "We staan niet bovenaan, dat is één ding dat we weten. Maar ik wil nu nog geen conclusies trekken, want zoals ik al zei, het is een nieuwe auto. We moeten nog veel begrijpen, we zullen nog veel prestaties moeten vinden. Maar het is niet eerlijk om nu al een conclusie te trekken. We zullen de komende dagen moeten werken. En hopelijk hebben we dan een betere en completere auto voor volgende week."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs