Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly vreest voor de concurrent: "Ga ik waarschijnlijk nachtmerries van krijgen"

Pierre Gasly zat een aantal rondes vast achter de Williams nadat hij besloot zijn eerste stint tijdens de Grand Prix van België te verlengen.

Gasly Albon Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly startte de Grand Prix van België op zondag vanaf de twaalfde plek en wist na de start een aantal posities goed te maken, maar had moeite met de geplande éénstopstrategie vanwege veel bandendegradatie. Niet veel later kwam hij vast te zitten achter de Williams-bolide van Alexander Albon en de FW45 staat bekend om de snelheid op de rechte stukken.

De Fransman had dit weekend geen slechte auto, de bolide was alleen niet snel genoeg op de rechte stukken. "We hebben dit weekend alles ingezet op onze topsnelheid, we hebben weinig downforce gebruikt en dat was het hele weekend sterk, maar ik weet niet waarom ik zo langzaam was op de rechte stukken", legt hij na de race uit aan de media, waaronder RacingNews365.

Hij zag ze om zijn oren voorbij vliegen

Gasly's race werd bemoeilijkt doordat hij tijdens de eerste ronde vast kwam te zitten achter Oscar Piastri, die contact had met Carlos Sainz in de eerste bocht. "Ik had een hele goede start, maakte twee posities goed en ik zat aan de binnenkant van de lijn, waarvan ik dacht dat het geweldig zou zijn. Totdat ik Oscar 150 km/uur langzamer zag rijden dan de rest, en ik er gewoon achter zat. Dus ik trapte op de rem en wachtte op een gat zodat ik hem kon passeren, maar het was gewoon een trein die voorbij kwam, best pijnlijk om te zien, zo één voor één. Alle jongens die me passeerden vanaf ik denk de negende of de tiende plaats, en ik eindigde als zeventiende, dus niet de start waar we op gehoopt hadden."

De Alpine-coureur wist uiteindelijk Albon te passeren, maar kwam bij de finishvlag 2,8 seconden te kort op voormalig teamgenoot Yuki Tsunoda voor de tiende positie. "Ik verloor wat tijd in de pitstop waardoor de positie verloren ging aan Alex", gaat de Fransman verder. In ieder geval hoefde hij niet meer achter de Williams-coureur aan te rijden: "Ik ga waarschijnlijk nachtmerries krijgen van die Williams-achtervleugel, want deze jongens lijken wel van een andere categorie op de rechte stukken."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Hamilton Mercedes-coureur verliest WK-punt na fikse straf tijdens sprintrace Miami