Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Toro Rosso-Honda wil stijgende lijn in Verenigde Staten voortzetten

In Japan slaagden zowel Brendon Hartley als Pierre Gasly er in om zich te plaatsen voor het laatste gedeelte van de kwalificatie, beiden eindigen in de top tien. In de wedstrijd zelf kwam het tweetal van Toro Rosso-Honda er niet aan te pas: Gasly eindigde als elfde, Hartley werd teleurstellend dertiende.

Met de nieuwe Honda-motor in het achteronder werd er door Toro Rosso hoog ingezet op de Japanse Grand Prix. Een dubbele puntenfinish was het doel. Ondanks dat een enkele puntenfinish niet eens werd bewerkstelligd, kunnen de rijders toch positief terugkijken.

"In de Japanse kwalificatie hebben we een belangrijke stap gezet", laat Gasly in zijn voorbeschouwing op de Grand Prix van de Verenigde Staten weten. "Ook in de race was het tempo goed. Laten we hopen dat we die lijn door kunnen trekken in de volgende Grands Prix." Gasly, die vorig jaar in de Maleisische Grand Prix zijn debuut maakte, rijdt voor de eerste keer een Formule 1-race in de Verenigde Staten. Vorig jaar moest de Fransman verstek laten gaan omdat hij werd verzocht om in Japan te racen. In het Super Formula-kampioenschap stond destijds het laatste weekend op het programma, Gasly kon nog kampioen worden. Uiteindelijk werden beide races in Japan afgelast, waardoor de 22-jarige dat weekend geen enkele race reed. Dit jaar mag Gasly wél aan de bak op het COTA, en dat stemt hem gelukkig. "Ik zou hier vorig jaar al rijden, maar ik moest naar Japan. Uiteindelijk bleek dat niet zo'n best weekend, maar dit jaar ben ik hier wel. Ik kijk er enorm naar uit om op het COTA te rijden." Teammaat Brendon Hartley reed al wél een Formule 1-race in Texas, tijdens de editie van vorig jaar maakte de Nieuw-Zeelander zijn F1-debuut. Voor komend weekend heeft Hartley goede hoop. "In Japan hebben we stappen gezet. Laten we hier goede resultaten binnenhalen."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"