Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

Gasly wil online in voetsporen Verstappen treden

Pierre Gasly was afgelopen week aanwezig bij de aftrap van het nieuwe Formule 1 New Balance Esports Pro Series-seizoen. Na afloop gaf de Fransman aan enthousiast te zijn geworden en in de toekomst graag te starten met online racen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Na een lang selectieproces vond deze week in Londen de eerste racedag plaats in het Formule 1-esportkampioenschap. Alle tien Formule 1-teams hebben de afgelopen maanden een online rijdersgilde samengesteld die de komende maanden strijd met elkaar aangaan om de felbegeerde geldprijs van 500.000 dollar.

Onder de esport-coureurs zijn bovendien vier Nederlander: Jarno Opmeer namens Renault, Floris Wijers namens Haas, Bono Huisnamens McLaren en Allert van der Wal, die eveneens namens McLaren meedoet aan het online Formule 1-kampioenschap.

Een van de meest prominente aanwezigen tijdens het eerste van vier events was Toro Rosso-coureur Pierre Gasly, die zichtbaar genoot van de online strijd die zich in de Gfinity Esports Arena ontvouwde. De Fransman verwacht dat esports de komende jaren een grote groei door zal maken.

"Zelf kijk ik vaak naar esports en speel ik ook veel verschillende games. Bijvoorbeeld FIFA, Call of Duty, en natuurlijk ook de Formule 1-spellen. Gaming is big business en het zal de komende jaren alleen nog maar groter worden. In de toekomst wil ik graag actiever worden in de online racewereld. Het niveau wordt namelijk steeds hoger, omdat meer mensen het online Formule 1-pad kiezen."

"Het is echt leuk en interessant om naar te kijken en de online Formule 1-races zijn soms zelfs spannender dan de echte races. Net als in het echt komt er veel tactiek bij kijken en zijn alle inhaalacties weloverwogen en tot in de details uitgekiemd. Ik ben oprecht onder de indruk, iedereen rijdt zo snel en foutloos en gebruikt elke millimeter van het circuit", aldus Gasly.

3 reacties

    Analyse Live Formule 1 wintertest 20 februari