© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gasly wil profiteren van onrust Toro Rosso: 'Ik ben klaar voor de F1'

18 jul. 2017 16:11 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Franse talent Gasly hoopt dat hij zijn kans krijgt bij het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso. Bij het zusterteam van Red Bull is het onrustig na diverse conflicten tussen Sainz en Kvyat en de uitlatingen van Sainz.

Pierre Gasly hoopt op kans bij Toro Rosso

Carlos Sainz staat nog tot en met eind 2019 onder contract bij Red Bull dat hem ook volgend seizoen bij Toro Rosso wil stallen. De Spanjaard wil echter hogerop en droomt van een overstap naar Renault. Volgens diverse geruchten wil het Franse team een bod op hem uitbrengen, waarbij Jolyon Palmer geslachtofferd wordt.

De andere Toro Rosso coureur, Daniil Kvyat, is wederom bezig aan een matig seizoen. De Rus imponeert zelden en is vaak betrokken bij incidenten. Zo ramde hij in Oostenrijk Verstappen en Alonso uit de race, en elimineerde hij in Engeland nota bene teamgenoot Sainz. 

Testcoureur Pierre Gasly hoopt dat de onrust ervoor zorgt dat hij zijn kans krijgt. Vorig seizoen won het talent het GP2-kampioenschap, maar Toro Rosso hield vast aan de tegenvallende Kvyat. 

In een interview met NBC Sports laat Gasly weten dat hij klaar is voor zijn kans in de Formule 1. "Mijn doelstelling is nog altijd ongewijzigd. Er is op dit moment niets getekend met Toro Rosso, maar er zijn veel geruchten over de toekomst. Zo lang het team nog geen coureurs vast heeft liggen is er nog van alles mogelijk."

"Mijn doelstelling is onveranderd. Ik ben klaar voor de Formule 1 en ik zal er alles aan doen om mijn droom te realiseren. Ik focus me volledig op de Formule 1 en binnen enkele maanden zullen we zien wat het volgende jaar gaat brengen.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen