Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly: "Yamamoto verontschuldigde zich voor inpikken Toro Rosso-stoeltje"

Aanstaande vrijdag zal Naoki Yamamoto voor Toro Rosso de eerste vrije training rijden in plaats van Pierre Gasly. Hoewel hiermee een kinderdroom voor Yamamoto in vervulling gaat, voelde hij zich volgens Gasly wel bezwaard.

Begin oktober werd bekend dat Super Formula-kampioen Naoki Yamamoto tijdens de Grand Prix van Japan de eerste vrije training voor Toro Rosso zal rijden. Pierre Gasly moet tijdens de training toekijken. De Japanse kampioen voelt zich dan ook lichtelijk bezwaard dat hij het stoeltje van Gasly tijdelijk overneemt, aldus de Fransman. "Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden dat hij in mijn auto plaatsneemt. Ik vind het geen probleem, want dit zit al in de planning sinds het begin van het seizoen", vertelt Gasly aan GPToday.net . "Ik heb tegen hem gezegd dat hij van elke ronde moet genieten. Ik heb hem ook een aantal tips gegeven, want de Super Formula-auto is wel anders dan een Formule 1-bolide." Het is voor het eerst dat Yamamoto in een Formule 1-bolide stapt. Gasly heeft echter alle vertrouwen in een goede afloop. "Het zal een drukke sessie voor hem worden, maar ik weet dat het een goede en getalenteerde kerel is. Hij kent Suzuka beter dan wie dan ook."

Kan Max Verstappen schitteren tijdens de Japanse Grand Prix? Dit en meer in de RacingNews365-podcast met Tim en Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi