© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Gasly zal in kwalificatie niet ver verwijderd zijn van Verstappen"

22 aug. 2018 07:01 René Oudman 0 reacties
Max Verstappen had 23 Grands Prix nodig om te worden gepromoveerd naar Red Bull Racing, Pierre Gasly zal uiteindelijk 26 starts achter zijn naam hebben als hij de overstap mag maken. De jonge Fransman weet sinds maandagavond dat hij volgend jaar als teammaat van Verstappen door het leven gaat, maar zal nog negen wedstrijden voor Toro Rosso moeten rijden.

Red Bulls talentscout Helmut Marko heeft alle vertrouwen in Gasly. "Ik weet dat Pierre pas in zijn tweede F1-jaar zit", analyseert de Oostenrijker, die in het verleden succesvol was in onder meer de 24 uur van Le Mans, bij Servus TV. "Hij mist nog steeds een stukje routine. Toch denk ik dat hij als coureur van Red Bull Racing in de kwalificaties niet ver verwijderd zal zijn van Max Verstappens pure snelheid. Dat is namelijk een van zijn sterkste punten", weet Marko.

"Voor de rest zal Pierre veel moeten leren. Wij denken dat hij rond de zomerstop op het niveau zit wat Daniel Ricciardo heden ten dage kan overleggen." De komst van Gasly bij Red Bull betekent uiteraard dat er een plekje vrijkomt bij Toro Rosso. Wie dat zitje mag bestijgen is nog onduidelijk en Marko wil nog niet teveel kwijt. "Dat is een beslissing die we in de komende week zullen nemen, je hoort het waarschijnlijk voor Monza."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen