Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gasly zeer te spreken over resultaat in Singapore: "Net achter Verstappen"

Het moet een gemixt gevoel zijn voor Alpine. Pierre Gasly finishte de Grand Prix op de zesde plaats, terwijl zijn teamgenoot Esteban Ocon met motorproblemen uitviel.

Gasly Magnussen Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Pierre Gasly maakt nog geen makkelijk seizoen mee bij het Franse team van Alpine. De Fransman staat op de tiende positie in het kampioenschap met 45 behaalde kampioenschapspunten. Dit is iets beter dan zijn teamgenoot Esteban Ocon, hij staat op plek 12 met 36 punten. Inmiddels is hij wel een podiumplek in Zandvoort en een goede race in Singapore verder.

De Grand Prix van Singapore begon goed voor Ocon, met startplek nummer acht, Gasly ving de race op zondag vanaf positie 12 aan. Tijdens de race zagen we een mooi gevecht tussen laatstgenoemde en de Haas van Kevin Magnussen. Ocon wist niet veel later de Red Bull van Sergio Perez in te halen, maar vervolgens stil en veroorzaakte hiermee een virtual safety car. Nul punten voor Ocon, maar een nette P6 voor de andere Fransman.

"Middenin de actie"

Gasly mag dus tevreden zijn met zijn race op het Marina Bay Street Circuit. En dat is hij dan ook: "Ik ben heel erg blij", zegt de 27-jarige coureur met een grote glimlach op zijn gezicht bij F1TV. "Ik kijk naar de het klassement en ik weet dat er niets meer was dat we hadden doen. We hebben denk ik een sterke race uitgevoerd, een goede start, goede gevechten. Een paar best intense gevechten, vooral met Kevin Magnussen en Fernando Alonso."

"Ik zat steeds middenin de actie, dus dat heeft me wel vermaakt tijdens een groot gedeelte van de race." De Alpine-coureur is uiteindelijk ook voor deze mannen geklasseerd. "Uiteindelijk kwamen wij als winnaar uit dat gevecht op P6, net achter Max (Verstappen, red.), dus zeker een positieve dag."

En nu is het de taak aan het team van Alpine om dit resultaat voor zowel Gasly als Ocon aankomend weekend in Japan weer neer te zetten: "We moeten blijven werken en de richting van waar we nu naartoe gaan blijven volgen. We hadden een fantastische race in Zandvoort, met een podium. Monza was een duidelijke, nou geen uitschieter (P15 en DNF voor Ocon, red.), want het hele seizoen is al heel erg zwaar geweest voor ons.

"In Singapore wisten we dat het belangrijk zou zijn om te bevestigen dat het pakket werkt en dat het potentie levert. En ik denk dat dit zeker het geval was. Plek 6 is goed en hopelijk kunnen we vechten voor dezelfde, of een betere positie volgend weekend", zo sluit de Alpine-coureur af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bul zullen direct hard terugslaan

Is de Red Bull-dominantie ten einde na de Grand Prix van Singapore? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk denken dat het team volgend weekend in Japan er gewoon weer bijzit. Beluister hieronder een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast!

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"