Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly zet zijn zinnen op de titel van Verstappen, maar blijft tegelijkertijd realistisch

2021 was het beste seizoen van zijn carrière, maar toch is Pierre Gasly nog niet tevreden. De Fransman stelt hoge doelen voor zichzelf en zou in de toekomst graag willen vechten voor het wereldkampioenschap, al weet hij ook dat er bij Red Bull op dit moment geen plek is.

Pierre Gasly kende een prima 2021. De AlphaTauri-coureur wist in vijftien van de tweeëntwintig races in de punten te eindigen en sloot het jaar af met een negende positie in het eindklassement. De Fransman versloeg zijn debuterend teamgenoot Yuki Tsunoda ook met gemak. Toch is hij niet helemaal tevreden als hij terugkijkt op 2021. De 25-jarige coureur legt de lat namelijk hoog. "Mijn ambities als coureur zijn erg hoog. Ik wil vechten voor het wereldkampioenschap", onthult de Fransman bij het Duitse Motorsport Magazin . Daarvoor zou Gasly dan wel moeten verhuizen naar Red Bull. De kans dat zijn Scuderia volgend jaar namelijk vooraan mee kan doen, is niet heel groot. Een overstap naar het topteam lijkt er op dit moment ook echter niet in te zitten en dat weet de Fransman zelf ook.

Geen plek bij Red Bull

"Het is een kwestie van mogelijkheden. Kunnen we samen verder groeien en de doelen bereiken die we samen hebben? Op dit moment is er bij (Red Bull, red.) geen plek", weet ook Gasly. Max Verstappen en Sergio Perez zijn beide vastgelegd voor het komend seizoen. "Je hebt natuurlijk Max, hij is nummer één binnen het team en dat is ook normaal. Hij levert een fantastische prestatie en doet daar (Bij Red Bull, red.) al vijf jaar ongelooflijk goed werk. Daarnaast heb je Checo, die het goed doet naast Max en hem helpt in het kampioenschap. Het werkt op dit moment vrij goed", analyseert de AlphaTauri-coureur.

Waar kan Gasly naar toe?

Als je de analyse van Gasly moet geloven, gaat de Fransman er dus vanuit in de nabije toekomst niet met Red Bull voor een titel te kunnen vechten. Zou hij verder kijken buiten de Red Bull-familie? Plek voor de Fransman is er echter niet, ook niet bij andere teams. Mercedes heeft met zowel Lewis Hamilton en George Russell de ervaring en de toekomst gecoverd. Ferrari heeft in Charles Leclerc en Carlos Sainz ook twee rijders vaststaan en zelfs McLaren en Alpine hebben coureurs die al voor lang verbonden zijn aan de teams. Of Gasly dus echt verder gaat zoeken is nog maar de vraag. De Fransman heeft twee sterke jaren bij AlphaTauri achter de rug en voelt zich in ieder geval goed. "Ik ben waarschijnlijk nog nooit zo goed in vorm geweest in de Formule 1 als dat ik nu ben", zegt Gasly.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi