Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gasly zocht advies Vettel over Red Bull: "Ben ik hem heel dankbaar voor"

Na het grote nieuws dat Sebastian Vettel de Formule 1 zal verlaten aan het einde van 2022, kijkt Pierre Gasly terug op de positieve invloed die de viervoudig wereldkampioen op hem had in de beginfase van zijn carrière.

Pierre Gasly is dankbaar voor de steun van Sebastian Vettel die de Fransman in de beginfase van zijn carrière advies ontving. De twee coureurs kruisten elkaars pad toen Gasly zich in 2014 aansloot bij het juniorprogramma van Red Bull in de Formule Renault 3.5, toen Vettel zijn laatste seizoen reed voor Red Bull. Nadat hij in 2016 het toenmalige GP2-kampioenschap won, kon Gasly het jaar daarop aanvankelijk bij geen van de teams van Red Bull een stoeltje in de Formule 1 bemachtigen. Hij herinnert zich dat hij Vettel, voor wie hij naar eigen zeggen 'altijd zoveel respect heeft gehad', om advies had gevraagd over de situatie.

Vettel nam ruimschoots de tijd voor Gasly

"Toen ik in het Red Bull-programma kwam, kreeg ik de kans om hem van dichtbij in actie te zien en zag hij hoeveel tijd en energie hij in zijn werk stak. Ik kreeg zijn manier van werken in het team te zien en zag zijn toewijding voor de sport", vertelt Gasly aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik vergeet nooit meer dat toen ik mijn GP2-titel won en ik niet meteen promoveerde naar de Formule 1 ik hem op een avond in Singapore belde. Ik wilde gewoon zo'n vijf minuten van zijn tijd om zijn mening en visie erover te horen en wilde wat advies te krijgen over hoe om te gaan met de Red Bull-situatie." "Het bleek een anderhalf uur durend gesprek te zijn. Op dat moment had ik zoiets van: 'Hij is een F1-coureur die voor Ferrari rijdt, in zijn prioriteitenlijstje sta ik vast heel, heel laag'. Maar hij nam toch 90 minuten de tijd om met me te praten en me te adviseren over hoe om te gaan met de situatie, hoe om te gaan met Red Bull - hij gaf me advies over hoe ik het hele proces kon versnellen." "Daar zal ik hem altijd heel dankbaar voor zijn. Daarna hebben we altijd een hechte band gehad en hebben een paar keer samen gedineerd. Ik denk dat hij een fantastische coureur is, maar ook een geweldig mens."

Overeenkomsten tussen Vettel en Gasly

Gasly's enige Formule 1-zege tot nu toe was die in de Grand Prix van Italië van 2020 met het team AlphaTauri. Ook Vettel behaalde zijn debuutzege in de Formule 1 op Monza in 2008 met hetzelfde team, dat toen nog onder de naam Toro Rosso reed. Na Gasly's overwinning belde Vettel hem op om te hem te feliciteren. "Hij vertelde me dat hij blij was voor Frankrijk en hij was ook echt blij voor mij", vertelt Gasly. "Ik denk dat we altijd heel goed met elkaar konden opschieten. We hebben een aantal vergelijkbare karaktereigenschappen en ik denk dat we daarom veel respect voor elkaar hebben." Vettel kondigde voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije aan dat hij aan het einde van het seizoen stopt in de Formule 1 en Gasly weet zeker dat de sport hem zal missen.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"