Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Geëmotioneerde Verstappen vertelt over zijn laatste ontmoeting met overleden Red Bull-baas

Max Verstappen heeft de derde tijd neergezet tijdens de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten, maar na afloop is dat allemaal slechts bijzaak. De Red Bull-coureur is zeer droevig vanwege het overlijden van Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull en een man die veel voor Max heeft betekend.

Mateschitz Verstappen 2018
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest tijdens de kwalificatie voor de GP van de Verenigde Staten genoegen nemen met de derde plaats. Beide Ferrari-coureurs waren namelijk sneller. De Nederlander wilde graag de pole pakken, ter ere van de overleden Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. Kort voordat Max aan de kwalificatie begon, had hij het nieuws te horen gekregen.

Na afloop verscheen Verstappen duidelijk aangeslagen en bedroefd voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Het lukte Verstappen helaas niet om voor Mateschitz de pole te pakken. "Het is een klotegevoel als je dat nieuws hoort. Het is nooit makkelijk om zulk nieuws tot je te nemen", zucht hij.

"Uiteindelijk moet je wel door en ik weet ook 100% zeker dat Dietrich dat zou willen. Zo werkt Red Bull nou eenmaal en zo heeft hij het ook altijd ervaren. We probeerden er natuurlijk alles aan te doen om er goed voor te staan in de kwalificatie."

"We kwamen uiteindelijk net te kort. Ik denk dat het ook een klein beetje in de details zit, met hoe je de banden werkend kreeg. Op deze zaterdag was dat wat lastiger en dan kan je een keer derde staan. In Suzuka was het verschil tussen de nummer een en drie hetzelfde en toen waren wij eerste, maar nu stonden we aan de andere kant van die negen honderdsten van een seconde."

Verstappen bezocht Mateschitz

Niet lang geleden bracht Verstappen nog een dag door samen met de grote Red Bull-baas. Hij koestert die dag, want de beste man speelde een belangrijke rol in de carrière van Verstappen. Zonder het ja-woord van Mateschitz had Max in 2015 namelijk nooit zijn Formule 1-debuut kunnen maken.

"Hij besliste uiteindelijk alles. Wat ik mooi vond aan Dietrich, is dat hij nooit op de voorgrond wilde staan. Hij was een heel normaal persoon en heel lief. Als je hem nodig had, dan was hij er altijd voor je."

"Een paar weken geleden ben ik nog bij hem thuis geweest en daar ben ik wel blij mee. Ik heb toen samen met hem over van alles kunnen praten en we hebben toen een hele mooie dag gehad. Dat was heel relaxed en dat zijn momenten die je nooit gaat vergeten.

"Wat ik mooi vond aan Dietrich, is dat hij altijd met zoveel passie sprak over F1, maar ook over heel veel andere sporten. MotoGP, voetbal, wat hij daar allemaal heeft opgezet is heel bijzonder, zo vind ik. Hoe hij het merk Red Bull groot heeft gemaakt in het algemeen, daar moet je natuurlijk ook veel respect voor hebben. Ik kon altijd goed met hem overweg", aldus een geëmotioneerde Verstappen.

F1 anders zonder Mateschitz

Gevraagd door RacingNews365 hoe de sport er zonder de overleden Oostenrijker uit had gezien, reageert Verstappen duidelijk. "Heel anders. Andere teams waren dan wereldkampioen geworden en de Formule 1 moet heel dankbaar en blij zijn met wat hij heeft gedaan voor de sport. Wat hij door de jaren heen heeft gegeven is natuurlijk enorm."

Je zou door het nieuws nog wel eens vergeten dat Red Bull eerder dit weekend vanwege een andere reden onder een vergrootglas lag, maar voor Verstappen is alle budgetcap-heisa nu totale bijzaak. "Uiteindelijk draait het om een man die voor jou alles mogelijk heeft gemaakt. Die man is er nu niet meer en dat vind ik natuurlijk vele, vele malen erger dan dat andere verhaal. Daar denk ik nu niet aan."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'