Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geïrriteerde Verstappen waarschuwt tegen 'kauwgomidee' in F1: "Onnodig"

De laatste tijd zijn er veel verschillende ideeën in de Formule 1, maar door Max Verstappen worden ze stuk voor stuk niet toegejuicht.

Er ging recent een streep door het afschaffen van de bandenwarmers. Althans, voor 2024. In aanloop naar 2025 zal het plan opnieuw worden bekeken, tot onvrede van Max Verstappen. Als het aan hem ligt, dan gaat het idee helemaal van tafel. De tweevoudig kampioen verklaart waarom het in zijn ogen een slecht idee is en blijft. "Die kant moeten we niet op gaan. Het is namelijk extreem lastig. Men snapt waarschijnlijk niet hoe lastig het nu al is om een auto met 1000 pk de pitstraat uit te rijden, zeker als het circuit ook nog eens wat glad is." "Het is onnodig", concludeert hij. "We hebben de bandenwarmers al en ik denk niet dat het zoveel energie verbruikt. Een airconditioner verbruikt meer als je die in de paddock bij elkaar optelt", zo wijst hij op de achterliggende reden van het idee: duurzaamheid.

Stupid

Verstappen denkt dat het niet onmogelijk is om het idee daadwerkelijk door te voeren, maar de consequenties zullen in zijn ogen onnozel zijn. "Ja, waarschijnlijk is het mogelijk om de banden zonder bandenwarmers werkend te krijgen, maar dan moeten ze het werkvenster dusdanig verlagen dat de banden als kauwgom zijn zodra ze op temperatuur komen. De bandendruk zal bovendien ook door het dak gaan", zucht hij. "Het racen wordt er niet beter van. In de outlap is het sowieso al lastig op banden die nog niet op temperatuur zijn. Het zou er zo stupid uitzien als we op koude banden naar buiten gaan. Vandaag de dag is het racen soms briljant als je uit de pitstraat komt op warme banden. Ik zie echt niet in waarom dat veranderd moet worden", aldus de Nederlander.

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel