Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gebroeders Coronel met twee auto's aan de start in Dakar Rally 2023

Tim en Tom Coronel moesten hun Dakar Rally-avontuur in 2022 vroegtijdig staken, maar zijn van plan om in 2023 groots uit te pakken. De broers willen met hun Dakar-team de uitdaging aan gaan met een extra bolide.

Tim en Tom Coronel moesten halverwege de Dakar Rally 2022 stoppen met het avontuur van dit jaar, maar de motivatie binnen het rally-team is er niet minder op geworden. De broers hebben de potentie van de Century-bolide gezien en willen in 2023 niet met een, maar met twee bolides de zwaarste rally van het jaar verrrijden. De eerste etappes van 2022 gingen zeer goed voor de snelste tweeling van Nederland. Tim ziet veel potentie voor de komende jaren Dakar. "Als je weet wat er mogelijk is in de toekomst, 2 auto's of meer.. We weten dat we snel zijn. Het avontuur is er, de kennis is er: let's make it happen!"

Coronels in verschillende Dakar-bolides?

Tom vindt dat het team klaar is voor 2 bolides in 2023. "Het kan een klant zijn, of Tim gaat in een auto en Tom gaat in een auto", voorspelt hij. "Dit jaar zou ik ook gaan rijden, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Volgend jaar ga ik dus zeker rijden! Samen met Tim of in een andere auto."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten