Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally nieuws 2024

Gebroeders Coronel pakken beste klassering ooit in Dakar: "Bloed, zweet en tranen"

Tim en Tom Coronel hebben de Dakar Rally 2024 voltooid. Uiteraard ging dat weer gepaard met de nodige avonturen, maar de broers eindigen uiteindelijk op een mooie 22e plaats in het algemeen klassement. Tim en Tom zijn superblij met hun beste klassering ooit.

Coronel Dakar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © DPPI

De 22e plaats in het algemeen klassement van de Dakar Rally, daar tekenen Tim en Tom Coronel voor. De broers werkten een solide rally af en kwamen onderweg weinig problemen tegen. Helaas werd een motorrijder geraakt én brak er een wiel af tijdens de tiende etappe, maar verder ging alles soepel. Tom is ongelofelijk blij.

"Wauw, afgevinkt", stamelt Tom telefonisch tegenover RacingNews365. "Been there, done that. De Dakar Rally 2024 heeft ons niet te grazen genomen. We hebben het gewoon geflikt. Uiteindelijk hebben we maar één klein probleempje gehad, met de ophanging eergisteren. Het is onze beste finish ooit. Dat is ook wel een belangrijke, terwijl de competitie alleen maar sterker wordt. Maar ik zie dat wij ook steeds sterker worden, dus ik ben supercontent.

Tom heeft ook mooie woorden voor zijn teamgenoten in huis. Zij crashten en liepen rugblessures op. "Michel Kremer en Thomas de Bois: we hebben jullie gemist, maar we geven nooit op."

Toch ging het niet makkelijk. "Twee weken gebuffeld. Bloed, zweet en tranen. We hebben hele zware etappes gehad. Ik denk dat je van tweehonderd man hoort dat het de zwaarste Dakar Rally ooit was. Dan heb ik het over The Empty Quarter en de marathonetappe van 48 uur, die ongelofelijk zwaar was. Zulke duinen hebben we nog nooit beklommen. En dan ook nog eens een etappe als gisteren, met al die stenen. Het hield maar niet op. De organisatie heeft echt zijn best gedaan om iedereen naar de klote te helpen en ons uit te schakelen. Maar dat is ze niet gelukt, althans niet de broertjes Coronel."

Uiteraard hoort daar ook een dankwoordje bij. "Dankjewel aan al onze partners, alle monteurs, alle gasten voor social media, alle supporters en iedereen thuis. Het is nu weer tijd om naar huis te gaan. De auto is een topper en heeft geen krimp gegeven. Tim heeft ook supermooi gereden. Ik heb er nog nooit zo relaxed naast gezeten, dus helemaal heppie de peppie."

Tim is uitzinnig. "Dit was één van de mooiste, zeker qua uitdaging met deze auto. Het is genieten dat je het nu hebt gehaald. Het moet nu natuurlijk allemaal even bezinken, maar het is supermooi om te zien hoe iedereen heeft meegeleefd. Het is eigenlijk nog nooit zo soepel gegaan, dus ervaring telt, blijkt maar weer. Onwijs bedankt en het enige wat ik kan zeggen is dat ik ga nagenieten."

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Dakar Rally 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-fans verdeeld over toekomst Verstappen