Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Dakar Rally 2023

Gebroeders Coronel vliegen in Dakar Rally: "De klepel naar beneden!"

Door wederom een solide dag schuift de bekende racetweeling Tim en Tom Coronel op naar de achttiende plek in het Dakar-klassement. En dat terwijl de dag niet vlekkeloos verliep.

Tim Tom Coronel Dakar 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Door de negentiende tijd van de dag te klokken schuiven Tim en Tom Coronel samen op naar P18 in het algemeen klassement van de Dakar Rally 2023. Ook op dag vier zat de snelheid er goed in, al waren er wel wat kleine tegenslagen onderweg.

Na afloop van de etappe vertelt Tom Coronel aan de telefoon aan RacingNews365 hoe het ging. "Het was een supermooie proef!", jubelt hij. "Het begin was heel zwaar, met heel zwaar zand. Een paar keer kwamen we ook een duin niet op, dus daar hebben we wel wat verloren."

"Dat was wel even balen, maar uiteindelijk ging het wel supergoed. Halverwege de etappe kwamen we overal goed tussendoor en navigeerden we goed op de stukken op hoge snelheid. We konden een goed snelheid vast blijven houden."

Toch ging het nog even mis en moest men enkele minuten stil staan, omdat de tweeling, met Tim achter het stuur en Tom als navigator, iets te enthousiast was.

"Helaas ging het 50 kilometer voor de finish mis. Toen plofte de band van de velg, want we gingen veel te hard de bocht in. Toen ramde de band van de velg af, dus we wilden net wat te veel. Een klein dingetje, maar het was een mooie dans. We hadden heel snel de band gewisseld, in drie minuten, dus je mag eigenlijk echt nog wel een paar minuten van onze tijd aftrekken."

Auto geeft geen krimp

Al met al blikt Tom met een grote glimlach terug op de woensdag in Saoedi-Arabië. "Het ging gewoon hartstikke goed", glundert hij. "We zaten er heel lekker bij. We hadden een heel goed ritme, dat was het belangrijkste: er zat pace in."

"Die snelheid bleef erin zitten. In het middengedeelte hadden we heel veel stenen en bleven we maar stuiteren. Dat was heel moeilijk navigeren, maar dat is logisch als je verder naar voren zit: dan heb je wat minder sporen die je kan volgen."

"Uiteindelijk hebben we het gewoon heel goed gedaan: we kwamen als negentiende binnen, dus dat is goed. Aan de finish zaten er veel mensen te juichen en te springen in de duinen, dat was wel mooi. De auto heeft ook geen krimp gegeven!"

Tim Coronel: "Wat een lekker ritje"

Op woensdag was het aan Tim om de Century CR6-bolide van de tweeling door de rotspartijen en duinen te sturen. Dat ging hem goed af, maar hij moest er wel voor zorgen dat hij geen enkel moment dat concentratie verloor, zo vertelt hij na afloop.

"Wat een lekker ritje eigenlijk! Heel gevarieerd, vooral in het begin werd er heel veel concentratie van ons gevraagd. De auto moest je heel houden, het waren heftige duinen, heel zwaar. In de eerste helft van de etappe hadden we veel brandstof verbruikt, maar daarna kwamen er gelukkig alleen nog maar snelle stukken."

"Ik durf te zeggen dat ik daar superscherp was en dat betekent dan ook dat je minder brandstof verbruikt. We konden lekker de klepel naar beneden houden. De laatste vijftien kilometer hadden we helaas een lek bandje. We waren in een leuk gevecht verwikkeld met een Mini-bolide, maar we waren iets te hebberig. Het is wat het is, maar we leren de auto steeds beter kennen. Superleuk!", aldus Tim.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

Dakar Rally 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië