'Geef Mick Schumacher tijd om te groeien'

19 aug. 2018 14:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Als zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher weet Mick dat alle ogen op hem zijn gericht. Zijn prestaties worden dan ook nauwlettend in de gaten gehouden en her en der wordt zelfs al gesproken over de terugkeer van de naam Schumacher in de Formule 1.

Natuurlijk opent de naam Schumacher vele deuren die wellicht voor andere talenten gesloten blijven. Toch kleeft er ook een groot nadeel aan. Formule 1-analist Marc Surer pleit er dan ook voor dat de jonge Schumacher in alle rust kan toewerken naar een eventuele carrière in de Formule 1.

"Ik hoop echt dat men hem de tijd geeft. Van jongs af aan staat hij al onder een enorme druk. Zelfs in de Formule 4 was de druk voor hem al vele malen groter dan voor andere coureurs in de Formule 2. Zodra Mick in de Formule 1 gaat rijden, wordt de druk nog groter en verwacht iedereen wonderen van hem," aldus Surer in gesprek met Motorsport-Total.

Momenteel rijdt Mick Schumacher in de Formule 3 waar hij de achtste plek in het kampioenschap bezet. Hij won dit seizoen twee races en heeft volgens Surer dan ook nog een lange weg te gaan om uiteindelijk in de Formule 1 te komen.

"Ik hoop dat men hem niet overhaast in de Formule 1 brengt en hem echt de tijd gunt. Het liefst natuurlijk ook in een goede auto zodat hij ook aardig mee kan komen."

Surer ziet dan ook niet zoveel in een mogelijke start van Mick Schumacher bij Porsche als deze eventueel in 2021 toetreedt tot de Formule 1. Marketing-technisch een goede zet maar Surer ziet de jonge Schumacher liever bij een wat kleiner team beginnen.

"Ik denk niet dat het verstandig is als Mick in de Formule 1 stapt bij een nieuw fabrieksteam. Volgens mij is het beter als hij begint bij een team als Force India waar hij zich in de luwte kan ontwikkelen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen