Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Geëmotioneerde Leclerc sprakeloos na triomftocht: "Erg speciaal dit"

In Charles Leclerc kreeg de Formule 1 Grand Prix van Monaco de voor velen gedroomde winnaar, zeker ook voor het thuispubliek. Leclerc is na de race zichtbaar geëmotioneerd en zoekt naar woorden.

XPB 1281512 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Ik heb hier geen woorden voor", zo begint Charles Leclerc in een poging zijn emoties uit te drukken, terwijl hij zijn gezicht afwendt. "Dit is een hele moeilijke race. Dat blijkt wel uit het feit dat ik al twee keer eerder op poleposition stond, maar het toen niet is gelukt. Dat het nu wel is gelukt, maakt dat des te specialer."

"Dit is de race die me ervan deed dromen ooit Formule 1-coureur te worden", zo haalt hij zijn gedachten als kleine jongen in herinnering. "Het was erg moeilijk, ik was 50 ronden voor het einde van de race al emotioneel en kon alleen maar hopen dat er niks gebeurde. Ik dacht daarbij ook voortdurend aan mijn (overleden, red.) vader."

"Mijn vader gaf alles om mij naar de Formule 1 te helpen. Het was zijn droom om mij in Monaco te laten racen en te laten winnen."

De suggestie dat de race vooral op zaterdag gewonnen wordt, wijst Leclerc van de hand: "Je rijdt alsnog een hele moeilijke race waarin je marges dient in te bouwen. We wisten (na de herstart, red.) dat we 78 ronden op één set banden moesten gaan rijden. Dat is erg lastig, maar het bandenmanagement was geweldig. De auto voelde sowieso geweldig en het is erg speciaal om hier te winnen."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"