Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geëmotioneerde Vettel sluit zijn raceweekend af met eerste 'prijs' van het seizoen

Sebastian Vettel werd in Japan uitgeroepen tot Driver of the Day, nadat hij vanaf de laatste positie bij de herstart van de race uiteindelijk als zesde over de finish kwam. De Aston Martin-coureur kijkt vol emotie terug op het 'droomweekend' op Suzuka.

Sebastian Vettel werd uitgeroepen tot Driver of the Day in Japan met 16,3% van de stemmen, nadat hij als zesde over de eindstreep kwam. Hij wist Fernando Alonso maar net achter zich te houden. Het 'droomweekend', zoals hij het zelf noemt, begon voor de viervoudig wereldkampioen al op zaterdag bij de kwalificatie. Toen klokte hij de negende tijd. Bij de start van de race was Vettel goed weg, maar in bocht een ging het even goed mis. "Ik had een heel goede start, maar toen raakte ik in de eerste bocht een andere auto", begint Vettel tegenover de media. "Ik zag helemaal niets. Ik weet niet zeker wat er gebeurde, misschien aquaplaning of ik maakte een fout. Hoe dan ook, ik verloor alle posities die ik had gewonnen en lag laatste." Desondanks wist Vettel alsnog op P6 te finishen. Strategie speelde daarin een hele grote rol. De viervoudig wereldkampioen ging als een van de eerste van het veld over op de intermediates. "De beslissing was goed. Het was een geweldige stop. Toen pushte ik als een gek en kon ik het grootste gedeelte van het veld undercutten ."

Vettel bedankt 'fantastische' fans

"Het was een droomweekend", gaat Vettel geëmotioneerd verder. "Om acht punten te scoren is een geweldig resultaat. Ik ben verdrietig dat ik hier mijn laatste race heb gereden, maar het was een prachtig weekend. En tegen alle fantastische Suzuka-fans kan ik alleen maar zeggen: 'Bedankt'." Voorafgaand aan het het weekend liet Vettel weten dat Suzuka met heel de sfeer daaromheen één van zijn favoriete circuit is. Na zijn carrière zou hij er dan ook graag nog wel eens willen rijden; zelfs in een F1-race als die mogelijk komt . Vettel nam met tranen in zijn ogen afscheid van het Japanse publiek. Na dit seizoen gaat hij namelijk met pensioen. Check hieronder de emotionele beelden.

1579079234814885890

It's not goodbye, it's see you later. Arigato gozaimasu, Suzuka. #F1 #JapaneseGP pic.twitter.com/ZYbFEjSE5Q — Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team (@AstonMartinF1) October 9, 2022

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Breaking De salarissen van de F1-coureurs in 2024