Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

Geëmotioneerde Vettel sluit zijn raceweekend af met eerste 'prijs' van het seizoen

Sebastian Vettel werd in Japan uitgeroepen tot Driver of the Day, nadat hij vanaf de laatste positie bij de herstart van de race uiteindelijk als zesde over de finish kwam. De Aston Martin-coureur kijkt vol emotie terug op het 'droomweekend' op Suzuka.

Vettel Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sebastian Vettel werd uitgeroepen tot Driver of the Day in Japan met 16,3% van de stemmen, nadat hij als zesde over de eindstreep kwam. Hij wist Fernando Alonso maar net achter zich te houden. Het 'droomweekend', zoals hij het zelf noemt, begon voor de viervoudig wereldkampioen al op zaterdag bij de kwalificatie. Toen klokte hij de negende tijd.

Bij de start van de race was Vettel goed weg, maar in bocht een ging het even goed mis. "Ik had een heel goede start, maar toen raakte ik in de eerste bocht een andere auto", begint Vettel tegenover de media. "Ik zag helemaal niets. Ik weet niet zeker wat er gebeurde, misschien aquaplaning of ik maakte een fout. Hoe dan ook, ik verloor alle posities die ik had gewonnen en lag laatste."

Desondanks wist Vettel alsnog op P6 te finishen. Strategie speelde daarin een hele grote rol. De viervoudig wereldkampioen ging als een van de eerste van het veld over op de intermediates. "De beslissing was goed. Het was een geweldige stop. Toen pushte ik als een gek en kon ik het grootste gedeelte van het veld undercutten."

Vettel bedankt 'fantastische' fans

"Het was een droomweekend", gaat Vettel geëmotioneerd verder. "Om acht punten te scoren is een geweldig resultaat. Ik ben verdrietig dat ik hier mijn laatste race heb gereden, maar het was een prachtig weekend. En tegen alle fantastische Suzuka-fans kan ik alleen maar zeggen: 'Bedankt'."

Voorafgaand aan het het weekend liet Vettel weten dat Suzuka met heel de sfeer daaromheen één van zijn favoriete circuit is. Na zijn carrière zou hij er dan ook graag nog wel eens willen rijden; zelfs in een F1-race als die mogelijk komt.

Vettel nam met tranen in zijn ogen afscheid van het Japanse publiek. Na dit seizoen gaat hij namelijk met pensioen. Check hieronder de emotionele beelden.

Ook interessant:

Weergaloze Verstappen gaf concurrentie rijles

Wat een ronduit opmerkelijk raceweekend hebben we achter de rug! Van de wereldtitel van Max Verstappen tot de aankondiging van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Van tractoren op de baan tot complete onduidelijkheid over de puntentelling. Dit en meer bespreken coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Verstappen pareert Leclerc: 'Hij verloor de F1-wereldtitel al eerder'