© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Geen bewijs dat nieuwe Formule 1-regels 2019 voor meer inhaalacties zorgen'

19 mei 2018 13:33 Ruud Dimmers 0 reacties
De nieuwe Formule 1-regels voor 2019 kunnen niet op veel steun rekenen van de diverse F1-teams. Het team van Renault vindt de regels ondoordacht, daar waar Red Bull de regels een paniekreactie vindt.

'Veranderingen overhaast doorgevoerd'

In 2019 krijgen de F1-auto's een andere voor- en achtervleugel. Met name de veranderingen aan de voorvleugel zorgen ervoor dat de teams terug moeten naar de tekentafel. Bob Bell, technisch directeur van Renault F1, twijfelt of de veranderingen zorgen voor mee inhaalacties.

Bell vindt het goed dat de Formule 1 nadenkt over het verbeteren van de sport, maar vindt de veranderingen overhaast doorgevoerd. Er is volgens hem geen enkel bewijs was de veranderingen ook echt werken.

"We hebben een bijdrage geleverd aan de research en het is goed dat teams betrokken worden. Wij beschikken over de capaciteit en weten hoe de sport werkt. Ik twijfel er wel aan of er nu recht wordt gedaan aan de research die diverse teams hebben gedaan."

Bell vindt het vooral frustrerend dat de F1 wederom veel te snel veranderingen door wil voeren, zonder dat zeker is dat deze het gewenste effect hebben.

"Ik ben niet tegen verandering, maar wel tegen het feit dat dit haastig wordt doorgevoerd zonder dat er bewijs is dat het ook echt het gewenste effect gaat hebben. Hierdoor worden de teams op extra kosten gejaagd, want alles wordt weer last minute geïntroduceerd."

"Persoonlijk had ik liever gewacht en ons volledig gefocust op de nieuwe regels en auto's voor 2021. Dat is beter dan een beslissing te nemen zonder dat iets goed doordacht is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen