Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen derde generatie Rosberg in de Formule 1

Het moet raar lopen wil er ooit weer iemand uit de Rosberg-familie op de Formule 1-grid staan. Nico Rosberg zou het zijn nu nog jonge kinderen namelijk verbieden ooit (Formule 1-)coureur te worden.

Nico Rosberg besloot na het behalen van de wereldtitel in 2016 de Formule 1 vaarwel te zeggen. In navolging van Graham en Damon Hill was hij de tweede 'zoon van' die net als zijn vader de troon besteeg in de koningsklasse van de autosport. De kans dat een derde telg uit het Rosberg-geslacht dat kunstje gaat flikken is zeer klein. In gesprek met het Duitse magazine Bunte geeft Rosberg te kennen dat zijn kinderen niet hoeven te dromen over een carrière als Formule 1-coureur.

"Ik zou het ze simpelweg verbieden", zo geeft Rosberg desgevraagd aan. Gedurende zijn eigen loopbaan was het zijn vrouw Vivian die met angst en beven de verrichtingen van manlief volgde: "Ik ben al vijftien jaar samen met Nico en al die jaren gingen gepaard met de angst dat hem iets zou overkomen. Tijdens zijn laatste race in Abu Dhabi in 2016 hebben ik alleen maar trillend liggen hopen dat hij het zou halen."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"