© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Geen derde generatie Rosberg in de Formule 1

21 sep. 2018 07:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Het moet raar lopen wil er ooit weer iemand uit de Rosberg-familie op de Formule 1-grid staan. Nico Rosberg zou het zijn nu nog jonge kinderen namelijk verbieden ooit (Formule 1-)coureur te worden.

Nico Rosberg besloot na het behalen van de wereldtitel in 2016 de Formule 1 vaarwel te zeggen. In navolging van Graham en Damon Hill was hij de tweede 'zoon van' die net als zijn vader de troon besteeg in de koningsklasse van de autosport.

De kans dat een derde telg uit het Rosberg-geslacht dat kunstje gaat flikken is zeer klein. In gesprek met het Duitse magazine Bunte geeft Rosberg te kennen dat zijn kinderen niet hoeven te dromen over een carrière als Formule 1-coureur.

"Ik zou het ze simpelweg verbieden", zo geeft Rosberg desgevraagd aan. Gedurende zijn eigen loopbaan was het zijn vrouw Vivian die met angst en beven de verrichtingen van manlief volgde:

"Ik ben al vijftien jaar samen met Nico en al die jaren gingen gepaard met de angst dat hem iets zou overkomen. Tijdens zijn laatste race in Abu Dhabi in 2016 hebben ik alleen maar trillend liggen hopen dat hij het zou halen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen