Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen gemakkelijk podium voor Russell: 'Gaan bij Mercedes door een moeilijke tijd'

George Russell wist ondanks de problemen bij Mercedes een podiumplaats te bemachtigen in de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Brit legt uit dat er nog altijd een groot probleem is bij de W13: het ongelooflijk harde gestuiter van de bolide.

Achter Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez finishte Mercedes-coureur George Russell op het podium. De derde plaats was zeker niet vanzelfsprekend voor de jonge Brit, al reed hij vrijwel de hele race in niemandsland. De grootste dreiging van Russell was zijn eigen bolide. Mercedes heeft namelijk nog altijd een groot probleem met het gestuiter, porpoising, van de W13. Hij is dan ook blij met zijn podiumplaats in Bakoe. "Zoals we zeiden, je moet er zijn om de punten binnen te halen. Ik wil iedereen in Brackley en Brixworth bedanken voor het geweldige werk aan de auto."

Russell vierde in WK-stand

Met 99 WK-punten stat Russell vierde in de WK-stand, achter de Red Bull-coureurs en Ferrari-rijder Charles Leclerc. Hij is tevreden, maar benadrukt de problemen bij Mercedes. "Het is niet makkelijk dit jaar met alles wat er gaande is met de auto." "We gaan door een moeilijke tijd met het stuiteren en ik ben blij dat we de auto heelhuids over de streep hebben kunnen brengen", zo sluit hij af.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'