Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Geen gemakkelijk podium voor Russell: 'Gaan bij Mercedes door een moeilijke tijd'

George Russell wist ondanks de problemen bij Mercedes een podiumplaats te bemachtigen in de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Brit legt uit dat er nog altijd een groot probleem is bij de W13: het ongelooflijk harde gestuiter van de bolide.

Russell Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Achter Red Bull-coureurs Max Verstappen en Sergio Perez finishte Mercedes-coureur George Russell op het podium. De derde plaats was zeker niet vanzelfsprekend voor de jonge Brit, al reed hij vrijwel de hele race in niemandsland. De grootste dreiging van Russell was zijn eigen bolide.

Mercedes heeft namelijk nog altijd een groot probleem met het gestuiter, porpoising, van de W13. Hij is dan ook blij met zijn podiumplaats in Bakoe. "Zoals we zeiden, je moet er zijn om de punten binnen te halen. Ik wil iedereen in Brackley en Brixworth bedanken voor het geweldige werk aan de auto."

Russell vierde in WK-stand

Met 99 WK-punten stat Russell vierde in de WK-stand, achter de Red Bull-coureurs en Ferrari-rijder Charles Leclerc. Hij is tevreden, maar benadrukt de problemen bij Mercedes. "Het is niet makkelijk dit jaar met alles wat er gaande is met de auto."

"We gaan door een moeilijke tijd met het stuiteren en ik ben blij dat we de auto heelhuids over de streep hebben kunnen brengen", zo sluit hij af.

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

10 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez