© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Geen Honda motoren voor Toro Rosso in 2018'

17 aug. 2017 19:09 Ruud Dimmers 0 reacties
Volgens de laatste geruchten rijdt het Formule 1 team van Scuderia Toro Rosso in 2018 niet met Honda motoren. Het zusterteam van Red Bull Racing voerde de afgelopen maanden gesprekken met de Japanse motorleverancier.

Onderhandelingen tussen Honda en Toro Rosso stukgelopen

Voor Honda betekent dit dat het al de tweede onderhandeling is die stukloopt. Eerder had het overeenstemming bereikt met het F1-team van Sauber, maar na een wisseling van de macht bij het team verdween de deal van tafel. Reden voor het stuklopen van de onderhandelingen met Toro Rosso zou het financiële gedeelte zijn, meldt Autosport.

Doordat de tijd begint te dringen voor de ontwerpers van de teams besloot Toro Rosso om de onderhandelingen af te breken en rijdt het ook volgend seizoen met de Renault-motoren.

Onduidelijk is nog altijd of Honda volgend seizoen de motoren gaat leveren aan McLaren. De Britse renstal heeft de druk vol opgevoerd op de motorleverancier en stelde als eis dat het tijdens de GP van België met de top drie teams mee kan strijden. Dat zal er normaal gesproken niet inzitten, maar Honda boekt wel behoorlijke progressie.

De enige andere optie voor McLaren zou een deal met Renault zijn, maar dat zou betekenen dat Honda geen enkel team heeft om motoren aan te leveren in 2018. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen