Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Geen illegale praktijken tussen Ferrari en Haas F1'

Het grote doel van Haas F1 is om dit jaar binnen een halve seconde van Ferrari te staan. Tijdens de GP van Australië zaten Grosjean en Magnussen er al goed bij waardoor de geruchten over een illegale samenwerking tussen Ferrari en Haas F1 de kop opstaken.

De concurrentie 'beschuldigt' Haas F1 er dan ook van dat de VF-18 een kopie is van de nieuwe Ferrari bolide maar FIA-racedirecteur Charlie Whiting doet dit af als 'onzin'. Tegenover WTF1.com laat het hij het volgende over deze kwestie los. "Wij zijn volledig op de hoogte van wat er gebeurt tussen Haas F1 en Ferrari. Alles gebeurt volledig legaal. Wij maken ons dan ook totaal geen zorgen hierover."

Met name teameigenaar Szafnauer van Force India heeft zo zijn vraagtekens bij de nieuwe Haas bolide en vindt het verdacht dat een relatieve nieuwkomer als Haas F1 al zo snel een competitieve auto kan bouwen. "Ik heb geen idee hoe ze het hebben gedaan. Ik begrijp gewoon niet hoe een team dat nog maar zo kort in de Formule 1 aanwezig is en totaal geen middelen heeft, zo'n auto kan bouwen." In Australië vielen zowel Grosjean als Magnussen uit na een compleet mislukte pitstop. In Bahrein gaat het team op herhaling maar weten ze dat alle ogen op hun gericht zullen zijn.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"