'Geen nieuwe Formule 1-teams meer voor 2021'

13 aug. 2018 08:45 Ruud Dimmers 1 reacties
De komende twee seizoenen komen er geen nieuwe Formule 1-teams bij. Dit meldt Ross Brawn, sportief directeur van Liberty Media.

De afgelopen jaren waren er diverse geruchten over nieuwe teams, maar uiteindelijk ontving de FIA geen enkele aanvraag. Het oprichten van een nieuw F1-team gaat niet over een nacht ijs en de geïnteresseerden moeten een complete procedure doorlopen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar faciliteiten en budget.

Ross Brawn verklaart in de F1 Fan Voice podcast dat er geen nieuwe teams bijkomen voor 2021. "Ik zie er geen nieuwe teams bijkomen voor die tijd, omdat deelname op dit moment financieel nadelig is voor nieuwe teams en het technische reglement te complex is."

Liberty wil graag twaalf of dertien teams op de grid, maar Brawn wil alleen kwaliteit. Teams als Caterham, Manor en HRT waren in het verleden geen reclame voor de sport.

"We willen in de toekomst niet tegen iedere prijs meer teams op de grid, ze moeten wel kwaliteit leveren. We willen kwalitatieve versterkingen en niet teams die als veldvulling opereren zonder toekomstperspectief."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen