© Ferrari

Nieuwsoverzicht

'Geen opzet' volgens Vettel, die Raikkonen verdedigt

08 jul. 2018 18:30 René Oudman 0 reacties
Lewis Hamilton had maar wat graag zijn thuispubliek verwend met een vijfde zege in de Britse GP op rij, maar de zegekansen van de Mercedes-coureur liepen al in bocht twee een haast niet te repareren deuk op. De Brit werd achterstevoren gekegeld door Kimi Raikkonen.

Als reactie op het incident spraken Mercedes-bonzen Toto Wolff en James Allison van ‘opzet of onkunde’, implicerend dat Raikkonen van de Ferrari-top als opdracht mee had gekregen om Hamilton van de baan te rossen.

“Het is sullig om te denken dat iemand een ander met opzet van de baan probeert te rijden”, verdedigt Sebastian Vettel zijn Ferrari-teamgenoot tijdens de persconferentie. “Ik denk niet dat er enige intentie was en het is onnodig om hier nu een punt van te maken”, probeert de Duitse wereldkampioenschapsleider de gemoederen tot bedaren te brengen.

Mede door het incident kwam Hamilton niet verder dan P2, Vettel won de race op Silverstone. In de stand om het constructeurskampioenschap wist Ferrari tevens uit te lopen op Mercedes

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen