© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Geen overheidssteun voor Formule 1 Grand Prix van Nederland

05 feb. 20:05 René Oudman 6 reacties
Mocht er een Grand Prix van Nederland komen in het Formule 1-seizoen 2020, dan betaalt de Nederlandse overheid daar niet aan mee. Dat heeft Bruno Bruins, minister van Medische Zorg en Sport, laten weten.

Het Circuit Zandvoort had de overheid om steun gevraagd - het TT Circuit in Assen zou naar eigen zeggen over genoeg financiële middelen beschikken. In Noord-Holland zou er vijf miljoen euro extra nodig zijn, geld dat de overheid het duinencircuit niet wil verstrekken.

Minister Bruins heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten het onnodig te vinden om het Circuit Zandvoort een handje te helpen. De beleidsman schrijft dat Zandvoort volgens hem genoeg kansen heeft om geld op te halen - meerdere Nederlandse bedrijven zijn in het evenement geïnteresseerd en bovendien kan er met dank aan de grote belangstelling onder het publiek veel geld worden vergaard met kaartverkoop.

Bruins wil geld uit zijn portefeuille liever beschikbaar houden voor kinderen, zo liet hij in de brief weten. Bovendien wenst het Circuit Zandvoort vanaf 2020 elk jaar een Grand Prix te organiseren en zodoende valt het predicaat 'eenmalig sportevenement' niet op de wedstrijd te drukken. "Er kan zodoende geen geld worden bijgelegd."

Het Circuit Zandvoort is momenteel in onderhandeling met Liberty Media met als inzet het organiseren van een Grand Prix in Nederland. In het verleden mocht ons kikkerlandje al dertigmaal een Formule 1-race houden: tussen 1952 en 1985 gebeurde dat, altijd op het circuit in Zandvoort.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen