© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Geen prachtige inhaalrace Ricciardo: "Hoorde ineens raar geluid"

22 jul. 2018 17:45 René Oudman 0 reacties
Het had de dag van de grote inhaalrace van Daniel Ricciardo moeten worden, maar het werd de dag van de grote inhaalrace van Lewis Hamilton. De Australische Red Bull-coureur kon vanaf startplaats negentien geen potten breken en moest tot overmaat van ramp zijn RB14 halverwege de Grand Prix van Duitsland parkeren met technisch malheur.

Ricciardo deed enkele wenkbrauwen fronsen door op de mediumband, de hardste van de drie compounds, van start te gaan. Het bleek achteraf geen beste keuze: de teammaat van Max Verstappen had, vooral in de eerste ronden, amper grip. "De strategie die we voor ogen hadden was denk ik wel de juiste, maar op de soft had het misschien iets beter kunnen gaan", zegt Ricciardo na zijn uitvalbeurt tegen Ziggo Sport.

"Bij de start liet ik de koppeling los en zag ik iedereen voor me weg rijden. Ik had totaal geen grip en ondanks dat wij een prima wagen hebben, kon ik me lastig een weg door het middenveld banen. Het tempo wat ik kon overleggen was vrij goed, maar op de mediums was het allemaal wat slipperig." Over het stilvallen weet Ricciardo: "Toen ik remde voor de hairpin hoorde ik pardoes vreemde geluiden, toen ik het gaspedaal intrapte was het klaar."

Ricciardo's teammaat Max Verstappen besloot de Grand Prix van Duitsland, die werd gewonnen door Hamilton, op een vierde plaats. In de stand om het wereldkampioenschap wordt het Red Bull-duo door slechts één puntje gescheiden: het staat 106 om 105, in het voordeel van de Australiër.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen