© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Geen problemen tussen Max Verstappen en Sebastian Vettel

21 jul. 2017 18:39 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen en Sebastian Vettel hebben helemaal geen problemen met elkaar. Dit liet de Nederlander weten, die nog wel eens Mad Max werd genoemd vanwege zijn agressieve manier van race. Verstappen zoekt in aanvallend en verdedigend opzicht de grenzen op.

Verstappen: 'Tijdens het racen lopen de emoties wel eens hoog op'

Tijdens de GP van Groot-Brittannië troffen Vettel en Verstappen elkaar weer eens op de baan. De snellere Ferrari-coureur wilde voorbij aan de Red Bull. Een mooi gevecht ontstond, waarbij Max Verstappen zijn positie met hand en tand verdedigde. Beide coureurs was ook weer te horen over de boordradio.

Verstappen vroeg zich af of Vettel liever in een botsauto wilde zitten en de Duitser riep dat de Nederlander van zijn lijn week in de remzone. Na afloop vonden beide coureurs het een prima gevecht, maar vond Vettel dat Max soms nog wat te agressief is in zijn verdedigen. Verder complimenteerde de Duitser zijn rivaal.

In Nederland ging de hetze tegen Sebastian Vettel helaas verder. Een amateur fansite stookte het vuurtje bewust op door te openen met de titel 'Vettel haalt uit naar Verstappen'. Veel fans ontploften dan ook weer en de Ferrari-coureur moest het ontgelden op Social Media.

Verstappen laat zelf weten dat er helemaal geen sprake is van een conflict met Vettel. Tegenover Express laat hij weten dat alles koek en ei is.

"Seb en ik hebben geen problemen met elkaar. Vorig jaar hebben we elkaar na de controverse in Mexico wel gebeld, maar alles is prima tussen ons. Dit seizoen is er al helemaal geen probleem."

© Red Bull Contentpool

"Tijdens het racen lopen de emoties soms hoog op. Dan kan het wel eens voorkomen dat er wat dingen worden gezegd, maar dat hoort erbij."

De bijnaam Mad Max vindt Verstappen onterecht. "Je moet je positie wel verdedigen en je kan niet zo maar de deur open zetten. Ik vecht graag met de anderen op de baan, maar ik zie me niet als een Mad Max. Deze manier van racen is normaal voor mij."

Bij het racen lopen de emoties wel eens hoog op
Verstappen

Verstappen en Ferrari

De afgelopen maanden zijn er met regelmaat geruchten omtrent een overstap van Verstappen naar Ferrari. De Nederlander wil niet ingaan op vragen over zijn toekomst.

Op de vraag of vader Jos Verstappen en Max al gesprekken hebben gevoerd met Ferrari wil Verstappen dan ook niet antwoorden.

"Ik praat daar niet over. Ik heb een contract met Red Bull en we gaan het wel zien. Over de looptijd van mijn contract doe ik geen uitspraken, maar ik heb nu een contract met Red Bull."

Vader Jos analyseert op dit moment bij diverse races de talenten uit de Red Bull pool. Max laat weten dat zijn toekomst niet afhankelijk is van zijn vader en de werkzaamheden die hij verricht.

"Mijn vader heeft geen contract met Red Bull. Hij analyseert op verzoek van Dr. Helmut Marko diverse talenten om te kijken of ze goed genoeg zijn voor het juniorprogramma. Ik ben niet afhankelijk van mijn vader."

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen