Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Esteban Ocon

Geen punten voor Force India na veelbewogen weekend

In de Hongaarse Grand Prix van 2017 wist Force India zes punten te scoren. Dat was, gezien de snelheid waarover de roze bolides vorig jaar beschikten, een van de mindere races. Anno 2018 zou de noodlijdende stal er een moord voor doen. Op de Hungaroring kwamen Esteban Ocon en Sergio Pérez niet verder dan een dertiende en een veertiende plaats.

“Het was een moeilijke race voor ons, vanaf startplaats zeventien wisten we natuurlijk ook al dat het scoren van punten lastig zou worden”, sprak Ocon naderhand. “Ik had een goede start en maakte een aantal plaatsen goed, maar meer dan dat zat er niet in. Met de Renaults heb ik een paar goede gevechten gehad, maar uiteindelijk bleek de slechte kwalificatie een te groot blok aan het been.”

Pérez onderstreept de woorden van zijn Franse stalmakker. “Van tevoren wisten we dat het een moeilijke zondag zou worden. We hebben voor een agressieve strategie gekozen, maar uiteindelijk kwamen we gewoonweg tempo tekort om die tactiek te laten werken. Aanvankelijk kwam ik goed van mijn plaats, maar na een touché met Charles Leclerc verloor ik plaatsen. Dat is funest op een krap circuit als deze.”

“De laatste maanden zijn mentaal erg zwaar geweest, maar ik sta nog steeds in de top tien van het wereldkampioenschap”, merkt Pérez terecht op. “Voor nu is het zaak om onze hoofden leeg te maken en ons voor te bereiden op de races die na de zomerstop plaatsvinden.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Esteban Ocon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen