Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen punten voor Sauber op Monza na lastig Grand Prix-weekend

Als de situatie van Sauber wordt vergeleken met waar de Zwitserse stal een jaar geleden in verkeerde, mag worden gesteld dat er gigantische stappen voorwaarts zijn gezet. Succes went echter snel en dat Sauber niet wist te scoren in de Italiaanse Grand Prix, deed bij het hele team pijn. Toch werden er ook optimistische teksten gebezigd.

Na de diskwalificatie van Romain Grosjean eindigde Charles Leclerc uiteindelijk op de meest ondankbare plaats die er is in de Formule 1: plek elf. Het Monegaskische talent greep zodoende nipt naast de punten. Marcus Ericsson moest genoegen nemen met een vijftiende plaats, nadat hij Brendon Hartley in de openingsronde uit de race had gekegeld.

"Een uitdagend weekend", spreekt Leclerc na afloop. "Het was een uitdagende race, we verloren wat tijd door touchés. Nadat we via de undercut een aantal tegenstanders in wisten te rekenen vonden we ons verder naar voren terug, maar het was al te laat om aanspraak te maken op een puntenplaats. Ons tempo was prima, daarom is het zonde dat we het niet om hebben weten te zetten in een score." Teammaat Ericsson werd door Sauber - niet voor het eerst, overigens - op een compromitterende strategie gezet. De Zweed kwam na de openingsronde met een lekke band in de pitstraat aangesukkeld, waarop de monteurs een vers setje mediums onder zijn C37 schroefden. "Het was niet het best denkbare weekend voor mij. De race was best lastig, ik had een goede start maar liep daarna een lekke linkerachterband op door een touché. Ik moest pitten en had het vanaf dat moment af aan moeilijk." Ondanks dat Williams een dubbele puntenfinish liet noteren, bezet Sauber nog altijd de negende plaats in het constructeurskampioenschap. De stal van teambaas Frédéric Vasseur beschikt over negentien WK-punten, waar Williams er momenteel nog altijd slechts zeven heeft.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"