Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Geen teamorders meer bij Red Bull: Verstappen en Perez moeten het zelf uitvechten

Max Verstappen geniet geen beschermde status bij Red Bull. Dat maakte teambaas Christian Horner duidelijk na de door Sergio Perez gewonnen GP van Monaco.

Perez Verstappen rain Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Sergio Perez legt Max Verstappen dit seizoen vaak het vuur aan de schenen, iets dat Red Bull niet gewend is. Voorheen veegde de Nederlander de vloer aan met zijn teamgenoten. In Monaco was Perez het gehele weekend iets sneller dan Verstappen en door zijn overwinning bedraagt het onderlinge verschil slechts 15 punten in het kampioenschap.

RacingNews365 vroeg Horner naar de WK-strijd en of het constructeurskampioenschap het voornaamste doel is: "Het maakt ons niet uit wie van de twee kampioen wordt. Het constructeurskampioenschap is zeer belangrijk. Of het nu Max of Checo wordt, ze krijgen allebei dezelfde kansen."

"Het is natuurlijk nog een lang seizoen en het zal nog zijn ups en downs kennen. Het is geweldig om beide coureurs vooraan te hebben."

De opmars van Perez is opmerkelijk. De Mexicaan heeft dit seizoen een grote stap gemaakt en lijkt zich soms beter thuis te voelen in de Red Bull RB18 dan Verstappen. Zijn ambitie om mee te strijden voor het kampioenschap is na zijn sterke resultaten dan ook niet vreemd.

Horner looft het optreden van zijn Mexicaanse coureur dit seizoen: "Perez geniet van het racen hier (in Monaco, red.) en hij was hier altijd al sterk en dat geldt ook voor Bakoe - de volgende Grand Prix. We hebben na de GP in Barcelona hierover gesproken (over teamorders, red.) en er was absoluut geen enkel probleem, hij begreep de situatie."

"Checo bevindt zich in een geweldige positie. Hij heeft het zelfvertrouwen en rijdt erg goed en het tijdsverschil tussen Max en hem is veel kleiner."

Perez bezet momenteel de derde positie in het WK, voordat de coureurs afreizen naar Azerbeidzjan. Daar zegevierde Perez vorig jaar, nadat Verstappen met een klapband uitviel.

Ook interessant:

Red Bull mag haar handjes dichtknijpen met foutenfestival Ferrari

Ferrari leek zeker van winst, maar vergooide alles. Hoe kan dat? Dit en meer, waaronder ook de F1-kansen van De Vries, hoor je in deze nieuwe aflevering met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt