Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Geen teamorders meer bij Red Bull: Verstappen en Perez moeten het zelf uitvechten

Max Verstappen geniet geen beschermde status bij Red Bull. Dat maakte teambaas Christian Horner duidelijk na de door Sergio Perez gewonnen GP van Monaco.

Sergio Perez legt Max Verstappen dit seizoen vaak het vuur aan de schenen, iets dat Red Bull niet gewend is. Voorheen veegde de Nederlander de vloer aan met zijn teamgenoten. In Monaco was Perez het gehele weekend iets sneller dan Verstappen en door zijn overwinning bedraagt het onderlinge verschil slechts 15 punten in het kampioenschap. RacingNews365 vroeg Horner naar de WK-strijd en of het constructeurskampioenschap het voornaamste doel is: "Het maakt ons niet uit wie van de twee kampioen wordt. Het constructeurskampioenschap is zeer belangrijk. Of het nu Max of Checo wordt, ze krijgen allebei dezelfde kansen." "Het is natuurlijk nog een lang seizoen en het zal nog zijn ups en downs kennen. Het is geweldig om beide coureurs vooraan te hebben."

De opmars van Perez is opmerkelijk. De Mexicaan heeft dit seizoen een grote stap gemaakt en lijkt zich soms beter thuis te voelen in de Red Bull RB18 dan Verstappen. Zijn ambitie om mee te strijden voor het kampioenschap is na zijn sterke resultaten dan ook niet vreemd. Horner looft het optreden van zijn Mexicaanse coureur dit seizoen: "Perez geniet van het racen hier (in Monaco, red.) en hij was hier altijd al sterk en dat geldt ook voor Bakoe - de volgende Grand Prix. We hebben na de GP in Barcelona hierover gesproken (over teamorders, red.) en er was absoluut geen enkel probleem, hij begreep de situatie." "Checo bevindt zich in een geweldige positie. Hij heeft het zelfvertrouwen en rijdt erg goed en het tijdsverschil tussen Max en hem is veel kleiner." Perez bezet momenteel de derde positie in het WK, voordat de coureurs afreizen naar Azerbeidzjan. Daar zegevierde Perez vorig jaar, nadat Verstappen met een klapband uitviel.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"