Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Geen teamorders voor Verstappen in restant F1-seizoen

Max Verstappen domineert de Formule 1, maar Red Bull wil met Sergio Perez de tweede positie in het WK veilig stellen. De Mexicaan zal dat echter op eigen kracht moeten realiseren.

Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Daar waar Max Verstappen iedere race imponeert, heeft teamgenoot Sergio Perez het bijzonder zwaar. In Qatar beleefde hij een dramatisch weekend. Op vrijdag kwalificeerde hij zich niet in de top 10, zaterdag was de kwalificatie voor de sprintrace slecht en eindigde hij deze race in de grindbak door toedoen van Esteban Ocon.

Zondag verliep de Grand Prix ook zeer teleurstellend omdat de Mexicaan liefst drie tijdstraffen kreeg voor het overschrijden van de tracklimits. Perez had het geluk dat naaste belager Lewis Hamilton geen punten scoorde na een crash met George Russell. Hierdoor blijft het gat 30 punten met nog vijf GP-weekenden te gaan.

Red Bull eindigde nog nooit in haar historie als eerste en tweede in de WK-eindstand, maar dit jaar moet dat wel gebeuren. Helmut Marko is echter duidelijk: Perez moet het zelf doen.

"We gaan geen teamorders geven. We hebben ook al eens met Max gezien hoe dat afliep", vertelt Marko met een glimlach aan ORF. De Oostenrijker refereert daarmee aan de teamorder die Red Bull aan Verstappen oplegde tijdens de GP van Brazilië vorig jaar.

Daarmee maakt Marko direct duidelijk dat er geen enkel scenario is waarin Verstappen een positie of mogelijk zege op moet geven om Perez te helpen.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"