Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Gefrustreerd Red Bull wil feiten boven tafel na FIA-problemen die Perez P3 kostten

Red Bull wil beter snappen wat er nou precies is gebeurd tijdens de virtuele safety car-situatie aan het einde van de Grand Prix van Frankrijk. Toen deze namelijk weer verdween, verloor Sergio Perez een plekje aan George Russell.

Perez France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sergio Perez kende een tegenvallend raceweekend in Frankrijk. Daar waar Max Verstappen fluitend naar de overwinning reed, moest Sergio Perez twee Mercedes-coureurs voor zich laten en kon hij uiteindelijk niet naar het podium.

Lewis Hamilton wist de gehele race voor Checo te blijven, nadat hij de Mexicaan in had gehaald bij de start. George Russell kwam pas in ronde 51 van 53 langszij, nadat de Brit alerter leek te zijn tijdens het einde van de virtuele safety car.

Christian Horner vertelt wat RacingNews365 op zondagavond ook al ter ore was gekomen: er waren problemen met de FIA-systemen. Daardoor zat er geen 10 à 15 seconden tussen het bericht over het einde van de VSC en het daadwerkelijke einde, maar 59 seconden.

"Perez had het wat lastiger dit weekend met bandenslijtage dan we eerder hadden gezien. Het frustrerende voor hem was dat er een probleem was bij race control met de VSC. De FIA kon deze niet uitzetten, waardoor ze systemen moesten uitzetten."

"Checo zei tegen mij dat hij zijn delta (de rondetijd waar hij zich aan moet houden terwijl de VSC op de baan is, red.) niet kreeg te zien. Russell anticipeerde denk ik op de herstart terwijl hij nog binnen zijn delta zat, of misschien hadden de twee coureurs verschillende informatie."

Red Bull wil de feiten boven tafel

Al met al een tegenslag voor Perez, die daardoor een podiumplek misliep, meent Horner. "Het is frustrerend voor Checo, want hij had denk ik de snelheid om Russell achter zich te houden en voor een dubbel Red Bull-podium te zorgen."

Horner heeft ook wel een idee waardoor het zo kon lopen. Door alle wijzigingen bij de FIA zouden ze meer vatbaar zijn voor dit soort problemen.

"Het is nooit goed om zo veel veranderingen door te voeren, zeker in een systeem dat de laatste jaren goed geolied was. Ik heb begrepen dat er wederom een persoon is verdwenen bij de FIA Race Control die er al een lange tijd zat, dus dat is nooit ideaal."

"We willen de feiten boven tafel krijgen en begrijpen. Ik heb er met Checo gesproken en we willen het gewoon beter begrijpen, want er was een foutje met het systeem, dus we willen overal gewoon zeker van zijn."

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief