Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

'Gefrustreerde Ford-baas eist uitleg en oplossing voor onderzoek naar Horner'

Jim Farley, de CEO van Ford, heeft in een brief naar Red Bull opheldering geëist over het onderzoek naar Christian Horner. Dat meldt The Associated Press.

Horner Farley
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Recent werd duidelijk dat er een onderzoek naar Red Bull-teambaas Christian Horner is gestart. De Brit zou grensoverschrijdend gedrag hebben vertoond en werd door een externe advocaat urenlang ondervraagd. Horner was wel aanwezig bij de launch en de wintertests in Bahrein.

Vanaf 2026 gaat Red Bull intensief samenwerken met Ford, dat gaat helpen bij de ontwikkeling van de nieuwe motoren. Bij het Amerikaanse merk zou echter frustratie heersen over het gebrek aan transparantie rond het onderzoek. The Associated Press meldt namelijk dat CEO Jim Farley een brief naar het hoofdkantoor van Red Bull heeft gestuurd. Het medium zou die brief in handen hebben.

"Zoals we eerder hebben aangegeven, en zonder een bevredigend antwoord te hebben gekregen, valt over de waarden die Ford nastreeft niet te onderhandelen", zou Farley geschreven hebben. "We zijn eveneens gefrustreerd door het gebrek aan transparantie rond deze kwestie bij ons, uw zakelijke partners, en kijken uit naar een volledig verslag van alle bevindingen.”

De CEO zou verder oproepen tot 'snelle en serieuze aandacht voor het onderzoek' en 'kijkt uit naar een oplossing waar iedereen achter staat'.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China