Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Leclerc baalt na zevende plaats: "We liggen nog ver achter McLaren"

Het was weer een dag hard werken voor Charles Leclerc. De Ferrari-coureur moest in Hongarije genoegen nemen met een zevende plek. Gefrustreerd stapte hij na de race uit zijn auto.

Starten vanaf P6 en finishen op P7. Niet al te slecht zou je zeggen. Maar niet als je Charles Leclcerc bent in een een Ferrari rijdt. De Monegask had op veel meer gehoopt, maar mede door een straf van vijf seconden voor het te hard rijden in de pitstraat kwam hij bij de GP van Hongarije niet verder dan een zevende plek. "Het was weer moeilijk. En om eerlijk te zijn was het over het algemeen frustrerend. Omdat ik vond dat we een goede racepace hadden", legt Leclerc uit aan de media, waaronder RacingNews365 . "Als je als coureur voelt dat je goed werk levert met de wagen, dan ziet niemand het. Als je het slecht doet, ziet iedereen het. Dat is lastig. Maar dat hoort nu eenmaal bij de sport. Het resultaat is veel slechter dan wat ik in de wagen meekreeg. De eerste stint was erg goed, maar na de slechte pitstop werd ik echt achterop gegooid. Ik moest vechten met Lance Stroll en daarna met Carlos (Sainz, red.), daar verloren we wat tijd. In de derde stint kon ik echt weer pushen. Het resultaat ziet er slechter uit dan wat de wagen kan presteren. Maar in vergelijking met Lando (Norris, red.) liggen we nog ver achter."

Radioproblemen voor Leclerc

Tijdens de race was er nog een ander probleem voor Leclerc. Hij geeft aan dat de radio niet goed werkte, waardoor communicatie met zijn engineer lastig was. "We hebben veel problemen met de radio. Eén op de vier woorden wordt niet begrepen door de technicus omdat er gewoon problemen zijn met de radio's. Dat is al drie, vier races zo en moeten we oplossen", klaagt Leclerc. Volgens hem ook de reden dat hij nog wel eens agressief klinkt over de radio. "Natuurlijk moet mijn stem hard zijn, omdat ik graag gehoord wil worden. Ik wilde er alleen zeker van zijn dat ze niet verkeerd naar me luisterden. Ik wilde graag vroeg agressief naar binnen en niet laat. Het was gewoon om duidelijk te zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"