Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Gefrustreerde Leclerc in zak en as: "De zege lag voor het oprapen"

Charles Leclerc heeft ondanks een zeer sterke uitgangspositie slechts een vierde plek weten te scoren tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na een strategisch slechte keuze van zijn team verloor hij in de slotfase drie plekken. Hij zit daar overduidelijk mee.

Hamilton Leclerc Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Charles Leclerc moest genoegen nemen met P4 aan het einde van de Britse Grand Prix. Dat terwijl hij vijftien ronden voor het einde nog op P1 lag.

Toen kwam echter de safety car op de baan en was hij de enige van de topcoureurs die geen pitstop maakte voor het zachtste rubber. Daarna zag hij drie coureurs aan hem voorbij komen en teamgenoot Carlos Sainz winnen.

Hij verdedigde zich nog met hand en tand. "Het was niet genoeg. Ik nam alle risico's mogelijk om mijn positie te behouden, maar het was niet genoeg", vertelt de overduidelijk chagrijnige Leclerc voor de camera van Viaplay.

"Ik ben enorm teleurgesteld. De zege lag voor het oprapen. We hadden een beschadigde auto, maar waren alsnog aan het strijden voor de overwinning."

Het mocht niet zo zijn

Uiteindelijk zakte hij dus terug tot de vierde plek, want zowel teamgenoot en de latere winnaar Carlos Sainz, als Sergio Perez en Lewis Hamilton ging aan hem voorbij. Frustrerend.

"Het is heel frustrerend om geen goed eindresultaat neer te kunnen zetten, opnieuw. Dus ja... dat is het", zucht Charles, die nu al zeven races niet meer heeft gewonnen.

Neemt hij zijn team iets kwalijk? "Ik moet nog naar het grote plaatje kijken, vanaf de buitenkant. Voor nu weet ik niet wat ik van de beslissingen van mijn team moet vinden."

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1