Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Gefrustreerde Leclerc in zak en as: "De zege lag voor het oprapen"

Charles Leclerc heeft ondanks een zeer sterke uitgangspositie slechts een vierde plek weten te scoren tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Na een strategisch slechte keuze van zijn team verloor hij in de slotfase drie plekken. Hij zit daar overduidelijk mee.

Hamilton Leclerc Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Charles Leclerc moest genoegen nemen met P4 aan het einde van de Britse Grand Prix. Dat terwijl hij vijftien ronden voor het einde nog op P1 lag.

Toen kwam echter de safety car op de baan en was hij de enige van de topcoureurs die geen pitstop maakte voor het zachtste rubber. Daarna zag hij drie coureurs aan hem voorbij komen en teamgenoot Carlos Sainz winnen.

Hij verdedigde zich nog met hand en tand. "Het was niet genoeg. Ik nam alle risico's mogelijk om mijn positie te behouden, maar het was niet genoeg", vertelt de overduidelijk chagrijnige Leclerc voor de camera van Viaplay.

"Ik ben enorm teleurgesteld. De zege lag voor het oprapen. We hadden een beschadigde auto, maar waren alsnog aan het strijden voor de overwinning."

Het mocht niet zo zijn

Uiteindelijk zakte hij dus terug tot de vierde plek, want zowel teamgenoot en de latere winnaar Carlos Sainz, als Sergio Perez en Lewis Hamilton ging aan hem voorbij. Frustrerend.

"Het is heel frustrerend om geen goed eindresultaat neer te kunnen zetten, opnieuw. Dus ja... dat is het", zucht Charles, die nu al zeven races niet meer heeft gewonnen.

Neemt hij zijn team iets kwalijk? "Ik moet nog naar het grote plaatje kijken, vanaf de buitenkant. Voor nu weet ik niet wat ik van de beslissingen van mijn team moet vinden."

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

28 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken