Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Gefrustreerde Perez wijst pijnpunt van matige kwalificatie aan

Sergio Perez kwam niet verder dan de achtste plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De Mexicaan heeft daar wel een verklaring voor.

Perez FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is nog niet het weekend van Sergio Perez in Oostenrijk. De Mexicaan kan het tempo van Max Verstappen niet volgen en moest het met de achtste plaats doen in de kwalificatie. De uitleg? Perez had geen nieuwe softs meer voor Q3.

"Helaas hadden we geen nieuwe banden meer voor Q3", vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "Op bepaalde momenten zaten we binnen een tiende van de tweede plaats. Uiteindelijk sta ik vier tienden achter Lando Norris en dat komt grotendeels door de banden. Je brandt het rubber zo snel op. We hadden vier nieuwe sets voor de kwalificatie en betaalden de prijs. In Q1 zat het namelijk veel dichter bij elkaar dan gedacht."

Het zorgt voor irritaties bij Perez. "Het is frustrerend. Helaas hebben we niet het maximale resultaat behaald, maar de vele veranderingen gaan ons helpen in de race. Het was een stap in de goede richting, maar ik kwam niet snel genoeg op snelheid na het remmen. Ik worstelde in de remzone en we moeten dat verbeteren. Als je naar de tijden kijkt, maakt twee of drie tienden al een groot verschil..."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"