Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Gefrustreerde Ricciardo tast in het duister na oorwassing van Tsunoda

Voor de tweede keer op rij moest Daniel Ricciardo in de kwalificatie zijn meerdere erkennen in teamgenoot Yuki Tsunoda. Het verschil in Saoedi-Arabië was echter veel groter dan in Bahrein.

Ricciardo FP1 Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In Bahrein moest Daniel Ricciardo nog een tiende toegeven op RB-teamgenoot Yuki Tsunoda. Een week later is het verschil liefst vijf tienden. Ricciardo kwam niet verder dan P14, waar de Japanner wel doordrong tot Q3 en vandaag vanaf P9 start. Ricciardo kan er zijn vinger nog niet opleggen waarom Tsunoda zoveel voorsprong heeft op de Australiër.

"Het was een erg frustrerende kwalificatie. Vergeleken met Bahrein, waar ik meer gefrustreerd was over mezelf omdat ik wist dat er meer inzat, was het hier een beetje een mysterie. Ik weet waar ik tijd kon winnen, maar ik weet niet hoe we die in de sessie hadden kunnen halen", zegt Ricciardo in Djedda tegen onder meer RacingNews365.

"Ik ging vol vertrouwen de kwalificatie in en ik voelde me best goed in de auto, maar in de tweede run maakte ik een fout. Desondanks zaten we nog steeds in de strijd. Eenmaal in Q2 verbeterde iedereen zijn rondetijd, maar ik had het gevoel dat ik niet meer kon halen uit wat ik had. Het was geen kwestie van onderstuur of overstuur, maar meer dat ik niet de grip had vergeleken met de anderen. Yuki heeft het geweldig gedaan! Als ik aan de race denk, heb ik een paar gebieden in gedachten om te analyseren, dus daar gaan we naar kijken en hopelijk vinden we dan meer performance voor de race."

Blije Tsunoda mikt op punten

Tsunoda was met zijn eerste Q3 van het seizoen natuurlijk meer dan tevreden en stiekem natuurlijk ook met de oorwassing die hij Ricciardo gaf. "Ik ben erg blij. Het team heeft fantastisch werk geleverd door me een mooie auto te geven en ik heb ervan genoten, dus iedereen heel erg bedankt", begint de Japanner. "We hadden verwacht dat het moeilijk zou worden, maar ik heb me op mezelf geconcentreerd om zoveel mogelijk prestaties uit de auto te halen en ik ben blij dat ik dat allemaal voor elkaar heb gekregen."

"Het is de eerste Q3 van het jaar en het geeft ons extra vertrouwen voor de toekomst. Ik heb erg genoten, maar de race zal niet makkelijk zijn, dus daar richten we ons nu op. We hebben veel ervaren mensen en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons pakket kunnen maximaliseren en wat punten kunnen scoren."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden