Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
George Russell

Gefrustreerde Russell kritisch op Mercedes na GP van Japan

George Russell was niet tevreden met het resultaat dat hij behaalde in Japan, mede doordat hij tijd verloor tijdens de pitstop.

Russell Japan wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

George Russell kwam tijdens de Grand Prix van Japan als achtste over de eindstreep. De coureur van Mercedes is niet blij met het resultaat een geeft een kritische tik op de vingers van het team.

Bij de herstart van de race moesten de coureurs verplicht op de extreme wet regenbanden naar buiten komen, maar al snel stapten vele coureurs over op de intermediates, nadat Sebastian Vettel en een aantal anderen sneller waren dan de rest op die compound. Zij waren namelijk al eerder naar binnen gegaan voor een setje intermediates.

In ronde 8 ging daarom zo goed als het hele veld de pitstraat in en moest de pitcrew van verschillende teams twee pitstops direct achter elkaar uitvoeren, waaronder het team van Mercedes. Lewis Hamilton reed voor Russell, waardoor hij als eerst een pitstop kon maken. Russell moest op zijn beurt even wachten en kwam daardoor terecht op P14 terwijl Hamilton uit de pitstraat kwam op P9.

"We moeten evalueren wat we beter hadden kunnen doen", begint een geïrriteerde Russell. "We hadden een snellere auto dan het resultaat dat we behaald hebben. We hadden vandaag op P6 kunnen finishen. Ik denk dat de dubbele pitstop me posities heeft gekost en dat maakte het een frustrerende middag. Dus we moeten het onderzoeken en bekijken wat de opties zouden zijn geweest. Ik heb vervolgens een paar goede inhaalacties gemaakt, maar het was een kwestie van posities goedmaken die we verloren hadden."

De laatste vier races

Ook in Singapore zat het Russell niet mee. Door meerdere incidenten kwam hij als laatste over de finish, twee rondes achter racewinnaar Sergio Perez. De Brit wil zich nu vooral gewoon focussen op de laatste vier races om het seizoen goed af te sluiten.

"Al met al was het een moeilijke double header voor ons en hebben we niet de punten gescoord die we hadden moeten scoren. Dus we moeten ons hergroeperen, ons richten op de laatste vier races en proberen om alles uit de auto te halen."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct