Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Russell kritisch op Mercedes na GP van Japan

George Russell was niet tevreden met het resultaat dat hij behaalde in Japan, mede doordat hij tijd verloor tijdens de pitstop.

George Russell kwam tijdens de Grand Prix van Japan als achtste over de eindstreep. De coureur van Mercedes is niet blij met het resultaat een geeft een kritische tik op de vingers van het team. Bij de herstart van de race moesten de coureurs verplicht op de extreme wet regenbanden naar buiten komen, maar al snel stapten vele coureurs over op de intermediates, nadat Sebastian Vettel en een aantal anderen sneller waren dan de rest op die compound. Zij waren namelijk al eerder naar binnen gegaan voor een setje intermediates. In ronde 8 ging daarom zo goed als het hele veld de pitstraat in en moest de pitcrew van verschillende teams twee pitstops direct achter elkaar uitvoeren, waaronder het team van Mercedes. Lewis Hamilton reed voor Russell, waardoor hij als eerst een pitstop kon maken. Russell moest op zijn beurt even wachten en kwam daardoor terecht op P14 terwijl Hamilton uit de pitstraat kwam op P9. "We moeten evalueren wat we beter hadden kunnen doen", begint een geïrriteerde Russell. "We hadden een snellere auto dan het resultaat dat we behaald hebben. We hadden vandaag op P6 kunnen finishen. Ik denk dat de dubbele pitstop me posities heeft gekost en dat maakte het een frustrerende middag. Dus we moeten het onderzoeken en bekijken wat de opties zouden zijn geweest. Ik heb vervolgens een paar goede inhaalacties gemaakt, maar het was een kwestie van posities goedmaken die we verloren hadden."

De laatste vier races

Ook in Singapore zat het Russell niet mee. Door meerdere incidenten kwam hij als laatste over de finish, twee rondes achter racewinnaar Sergio Perez. De Brit wil zich nu vooral gewoon focussen op de laatste vier races om het seizoen goed af te sluiten. "Al met al was het een moeilijke double header voor ons en hebben we niet de punten gescoord die we hadden moeten scoren. Dus we moeten ons hergroeperen, ons richten op de laatste vier races en proberen om alles uit de auto te halen."

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst