Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gefrustreerde Wolff: "Red Bull draagt dat voordeel met zich mee"

Mercedes heeft wel eens betere tijden gekend. Het team heeft nog geen race gewonnen dit seizoen. Net als de rest van het veld trouwens, buiten Red Bull om.

Het seizoen van Mercedes laat ruimte voor verbetering. Ze staan op dit moment met een kleine voorsprong op de tweede plek in het constructeurskampioenschap en de coureurs staan op de vierde en zesde positie in het coureurskampioenschap. Maar er is één coureur die boven het kampioenschap uitstijgt, en dat is Max Verstappen. Het team van Mercedes begon dit seizoen ambitieus door het zero sidepods-concept door te zetten, terwijl de Red Bull mét sidepods een stuk sneller bleek. Inmiddels is het team uit Brackley tijdens de Grand Prix van Monaco van dit idee afgestapt, en hebben ze een concept op de auto gemonteerd met sidepods die meer gebaseerd zijn op de succesvolle Red Bull-bolide. Mercedes-teambaas Toto Wolff licht zijn ervaring van de eerste dagen van het huidige F1-seizoen toe bij onder andere RacingNews365 : "Je brengt me terug naar emotioneel frustrerende dagen."

Het succes van Red Bull is niet vanzelfsprekend

De rest van het veld lijkt wel aardig met elkaar te kunnen concurreren. "Ferrari, Aston Martin, en wij, met heel af en toe Alpine, zitten allemaal erg dicht bij elkaar. En zoals Fred (Vasseur) al eerder gezegd heeft: Ik denk dat als iedereen op dezelfde banden rijdt dat we allemaal binnen een tiende of twee tienden zitten. Dus het laat zien dat het lastig is, maar het blijft een interessante reis. Maar uiteindelijk is het (de prestatie van Red Bull, red.) natuurlijk mega. We moeten hun goede runs doorbreken. Niemand van ons heeft een andere keuze dan hen proberen bij te houden." "Ik denk dat deze auto's heel anders zijn op het gebied van ontwikkeling en hoe je ernaar kijkt, in vergelijking met de voorgaande reglementen", legt de teambaas uit. "Het is niet vanzelfsprekend dat je met de beste middelen om de auto te ontwikkelen ook gelijk de snelste auto hebt. En ik denk dat er tot nu toe maar één team is dat dit wel goed gedaan heeft. En zij (Red Bull) hebben daar voordeel van. En ze stoppen niet. Ondertussen zitten wij allemaal achter hen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"