Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Geïrriteerde Hamilton steunt Bottas: "Op hoeveel manieren moet ik dat nog zeggen?"

Lewis Hamilton wist in zijn vier jaar als teamgenoot van Valtteri Bottas steeds redelijk eenvoudig te verslaan. Desondanks, of misschien wel juist daarom, is hij blij met Bottas. Vragen over zijn performance irriteerden hem merkbaar in Abu Dhabi.

Hamilton Bottas nurburgring
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Zeker na het sterke eenmalige optreden van George Russell in de Mercedes rees bij het publiek de vraag of Valtteri Bottas nog wel de juiste man op de juiste plaats is. Gevraagd hoe Hamilton over de performance van Bottas denkt, geeft hij ietwat geïrriteerd antwoord.

"Wat moet ik zeggen? Ik weet niet hoeveel meer manieren ik nog positief kan zijn over Bottas. De laatste keer in Bahrein deed ik dat al, dat terwijl ik denk dat Bottas het helemaal niet nodig heeft dat zijn optredens verdedigd worden", zo liet hij optekenen ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"En ik hoef dat zeker niet te doen", vervolgt Hamilton. "Hij stond dit jaar dichtbij me in de kwalificaties en het is sowieso nooit makkelijk om een sterke teamgenoot te hebben. Dat is mentaal en emotioneel uitputtend. Maar het mooie van ons twee is dat hoewel we op de baan hard tegen elkaar racen, we naast de baan respectvol samenwerken."

"Dat pleit voor het karakter van Valtteri en voor hem als man. Ik weet dat hij volgend jaar sterker zal zijn en dus moet ik zelf aan de slag om ergens ook meer snelheid te vinden."

Met medewerking van Dieter Rencken.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen moet oppassen voor overmoedige Perez