Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Geknakte Perez afgeserveerd bij Red Bull: "Hij schaamt zich kapot naast Verstappen"

In een aantal races tijd is het zelfvertrouwen van Sergio Perez compleet verdwenen. De prestaties blijven uit bij de Mexicaan, en al helemaal in vergelijking met zijn teamgenoot Max Verstappen. Is het al tijd voor een vervanger?

Perez Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het teleurstellende weekend van Sergio Perez begon al tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Canada. Tijdens het tweede deel van de natte kwalificatie was er een klein moment waarbij de slicks sneller waren dan de regenbanden. Het team van Williams had met Alexander Albon niets te verliezen en ging als eerste naar een droogweerband. Deze beslissing kwam voor Sergio Perez te laat, wat resulteerde in een 12e startplek voor de Grand Prix op zondag.

De Mexicaan wist zichzelf naar de zesde plek te rijden, maar hij kreeg het niet voor elkaar om de Ferrari van Carlos Sainz, die een positie voor hem de race aanving, in te halen. Het podcast-panel van RacingNews365 is keihard over de prestaties van Checo.

"Het verschil tussen Max en Perez is te groot"

"Checo dacht: nou, ik kom dadelijk wel naar voren, ik zal die Ferrari's wel even pakken, maar dat gebeurde he-le-maal niet", zo opent F1-kenner Ruud Dimmers de discussie. "Het gevecht in de eerste ronde, met Checo en Carlos, dat was wel een serieus gevecht hoor. Ik dacht die raken elkaar, die rijden elkaar ervanaf. Je voelde gewoon de frustratie door het beeld heen", reageert autocoureur Tom Coronel.

"Maar laten we dan realistisch naar de cijfers kijken", voegt host Joris Mosterdijk toe. "Charles Leclerc eindigde als vierde op 18 seconden achter Max Verstappen, dan hebben we Sainz drie seconden daarachter en dan hebben we Perez die 20, nee 30 seconden nog achter Sainz reed. Die finishte de race op bijna een minuut (Perez maakte wel een extra pitstop) van zijn teamgenoot Max Verstappen."

"Ja, houd op", reageert Coronel. "Moet hij zich niet helemaal kapot schamen", vraagt Mosterdijk zich af. "Ik denk dat hij dat al heel lang doet", aldus Coronel. "Hij heeft heel even een klein beetje hoop gehad toen de aandrijfas bij Max in de kwalificatie (in Djedda) brak, maar vanaf dat moment heb je hem ook niet meer gezien. De ene fout na de andere fout. Het verschil tussen Max en Perez is echt te groot. Dat kan niet. Het zijn twee dezelfde auto's, hetzelfde team, dat hoort gewoon veel dichter op elkaar te zitten. En dat verschil is nu veel groter dan dat het vorig jaar is geweest."

"Ik zou hem heel graag weer in een topteam willen zien"

Volgens Dimmers is Perez inmiddels geknakt. "Eigenlijk al sinds Miami, toen hij het geloof had dat hij wereldkampioen kon worden, en toen Max van achter kwam en hem gewoon inhaalde, en de race won. Dat je dan ziet dat Max vanaf plek 9 startte, door het hele veld ging en je ook nog eens in gaat halen voor de overwinning: dat was het moment dat hij geknakt is. Checo is gecrasht in Monaco, in Spanje stond hij in de grindbak tijdens de kwalificatie en nu was hij er weer uit in Q2. Het was gewoon echt slecht, en de race was ook gewoon niet goed. Want hij eindigt als zesde, en die posities heeft hij allemaal cadeau gekregen door de strategie", reageert Dimmers.

Maar wie verdient die plek naast Max Verstappen dan wel? Alex Albon? Zou hij nog een kans maken bij een topteam zoals bijvoorbeeld Red Bull? Tom reageert stellig: "Kom er maar in! Ja, absoluut. Kijk, de vraag is wel, hoe snel wil je iemand in dat zitje zetten? En dat zien we altijd bij Red Bull, Dr. Helmut Marko zegt 'dit is hem' en pleurt ze gelijk in het diepe, dat is eigenlijk wat hij doet. En dan is het kijken of ze blijven drijven. Dat gebeurt alleen eigenlijk bijna nooit. Een Albon is geknakt, Gasly is geknakt, Ricciardo is met de staart tussen zijn benen verdwenen. Albon zou je heus nog wel een kans kunnen geven, want hij heeft in ieder geval de ervaring nu. Er zit rust in dat mannetje, dus ik zou hem heel graag weer in een topteam willen zien. Want hij doet het wel op de momenten dat het ook moet gebeuren. En dat is wel de kracht van een goede coureur."

Beluister de volledige RN365 F1-podcast hieronder.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Adviseur Marko deelt grootste Newey-vrees na vertrek bij Red Bull