Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Gelaten Verstappen sluit één mogelijke oorzaak uit: "Wisten dat deze dag eraan zat te komen"

Max Verstappen diende zich in de Formule 1 Grand Prix van Australië neer te leggen bij zijn eerste uitvalbeurt sinds Australië 2022. Hij gaat er eigenlijk luchtig mee om.

Verstappen DNF Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sterker nog, tegenover onder andere RacingNews365 laat Max Verstappen weten dat hij eigenlijk niet eens al te teleurgesteld is als hij kijkt naar het grote geheel. De laatste uitvalbeurt is immers al enige tijd geleden.

"We hebben al een heel sterke run van twee jaar achter de rug, dat is behoorlijk indrukwekkend. Natuurlijk wil je niet dat iets als dit gebeurt, maar het belangrijkste is nu dat we begrijpen waarom dit is gebeurd."

"We hebben een run van veel goede races achter de rug met een hoge mate van betrouwbaarheid, maar we wisten dat de dag zou komen waarop we een keer uit zouden vallen en helaas kwam die dag vandaag."

"Ik ben natuurlijk teleurgesteld in het feit dat we de race niet hebben kunnen finishen, want ik denk dat we een goede kans maakten op de overwinning, aangezien de balans goed voelde in de ronden op weg naar de startgrid."

Toen Verstappen uitviel klonk er vanaf de tribunes her en der gejuich. Kreeg Verstappen dat nog mee? "Nee, ik heb een helm op, dus dat hoor ik niet", antwoordt hij droogjes.

Gevraagd of er mogelijk een tear-off in de brake duct zat, zoals later in de race het geval was bij Esteban Ocon, antwoord de Red Bull-kampioen ontkennend: "Nee."

Verstappen is dus opvallend kalm. Is dat wellicht vanwege het geloof dat hij over twee weken in Japan sterk terug kan keren? "Nou, in zekere zin prikkelt me dit wel, want ik wil graag winnen."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China