Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

"Gelukkig weet Verstappen bij Mercedes in te breken"

Nee, de Grand Prix van Rusland was wat Michael Bleekemolen niet om aan te gluren. Hij wist ternauwernood wakker te blijven op zondagmiddag, vooral dankzij Max Verstappen.

Bottas Verstappen Ricciardo Rusland
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Michael Bleekemolen heeft in gesprek met RacingNews365 geen uitnodiging nodig om zijn mening over de Grand Prix van Rusland met ons te delen: "Ik was net niet in slaap gevallen", aldus de voormalig F1-coureur. Wat hem toch wakker hield? "Ja, eigenlijk niks. Het was niet echt een leuke Grand Prix, maar misschien zijn we een beetje verwend geraakt in de voorbije twee races."

Hij noemt Mercedes als de stoorzender voor vermaak op de zondagnamiddag: "Mercedes zorgt door haar superioriteit gewoon voor een verstoring. Het is wat dat betreft verschrikkelijk mooi dat Verstappen daar kan inbreken af en toe, maar dat is dan ook het enige wat we hebben."

"Zonder Max zouden we die hele Grand Prix niet meer leuk vinden", vervolgt de uitbater van Bleekemolens Race Planet. Verstappen stuurde zijn Red Bull uiteindelijk naar de twee plaats, iets waar het team normaal gesproken niet voor meedoet, maar waar men gezien de omstandigheden toch tevreden mee kan zijn.

"Na twee van die mislukte races ben je blij als je weer eens tweede wordt, of dat nu past bij de titelaspiraties of niet", vervolgt Bleekemolen, die een opmerkelijke vergelijking maakt: "Als je een tijdje ziek bent geweest, ben je ook blij als je weer eens een keertje naar buiten mag gaan. Dan voel je je heel lekker. En Red Bull kan wel blijven roepen dat ze voor de titel willen gaan, maar ja, Mercedes blijft toch een heikel punt."

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez