Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gemeente Zandvoort gaat akkoord met financiële injectie voor circuit

Goed nieuws voor het Circuit Zandvoort: de gemeente van de Noord-Hollandse kustplaats is akkoord met een financiële injectie ter waarde van ruim vier miljoen euro. De gemeenteraad mocht dinsdagavond uitrukken om te stemmen over de kwestie.

Voorafgaand aan de stemming werden er sprekers naar voren gehaald om de politici van mening te doen veranderen. Onder die sprekers ook Jan Lammers, de beoogd sportief directeur van de Grand Prix van Nederland, mocht deze op het Circuit Zandvoort plaatsvinden.

Waar één van de partijen voor de stemming nog twijfelde om haar steun te geven, werd het raadsvoorstel uiteindelijk unaniem aangenomen. Dit betekent dat de gemeente Zandvoort het circuit voor uiteindelijk 4,1 miljoen euro zal ondersteunen om de Formule 1 terug naar Nederland te halen. In gesprek met deze site zei Lammers in een eerder stadium overigens al 'geen nieuws' te verwachten kort na de deadline-dag, zondag 31 maart. "Als we eruit zijn met de FOM, dan bepaalt de FOM zelf op welke datum ze dat naar buiten brengen en de ervaring leert dat het meestal in mei of juni gebeurt", sprak

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"