Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gemeente Zandvoort wil circuit voor vier miljoen euro steunen

Het Circuit Zandvoort kan alsnog op overheidssteun rekenen. Niet op landelijke overheidssteun, maar op regionale. De gemeente Zandvoort heeft in een verklaring laten weten het duinencircuit voor de periode 2019-2022 te willen voorzien van een bedrag van vier miljoen euro.

"Een Dutch Grand Prix in Zandvoort staat garant voor wereldwijde mediaexposure. In de slipstream trekt het bezoekers en investeerders uit binnen- en buitenland. Die hebben we nodig om ervoor te zorgen dat Zandvoort ook op pole position blijft als badplaats van de Metropoolregio Amsterdam", wordt er in de verklaring gesproken.

Met die achterliggende gedachte wil de gemeente Zandvoort het circuit een steuntje in de rug geven. De baan kan op vier miljoen euro, over de looptijd van vier jaren, verwachten. Het geld vloeit voort uit een stevige verhoging (vijftig procent) van de Zandvoortse toeristenbelasting. Wethouder Ellen Verheij meent echter dat dit geen irreële verhoging is: "De afgelopen jaren is de toeristenbelasting niet verhoogd en blijft ook met deze verhoging een van de laagste in de regio."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden