© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Gemeente Zandvoort wil meebetalen aan GP Nederland

04 jul. 2018 19:00 Jan van der Burgt 2 reacties
De gemeente Zandvoort is bereid diep in de buidel te tasten om de Grand Prix van Nederland naar het bekende duinencircuit te halen.

Zandvoort geeft F1-droom nog niet op

Het was de VVD die in de Zandvoortse gemeente een motie indiende om als gemeente mee te betalen aan een mogelijke Nederlandse Grand Prix op Circuit Zandvoort. Het was een motie waar vrijwel de de gehele gemeenteraad achter ging staan.

Zandvoort springt daarmee in een gat dat de gemeente van Assen creëerde door te stellen juist niet mee te willen betalen aan een eventuele Grand Prix op het Drentse TT-circuit. De overwinning van Max Verstappen bracht het indienen van de motie in een stroomversnelling.

Wethouder Gerard Kuipers toonde zich in gesprek met de IJmuider Courant gelukkig met de eensgezindheid van de gemeenteraad: "Wat mij betreft was deze motie niet noodzakelijk, maar het geeft een mooi signaal af als die motie breed gesteund wordt."

Hoeveel de gemeente Zandvoort wil neertellen voor een terugkeer van de Nederlandse Grand Prix op de Formule 1-kalender is nog niet bekend.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen