Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gemeente Zandvoort wil meebetalen aan GP Nederland

De gemeente Zandvoort is bereid diep in de buidel te tasten om de Grand Prix van Nederland naar het bekende duinencircuit te halen.

Het was de VVD die in de Zandvoortse gemeente een motie indiende om als gemeente mee te betalen aan een mogelijke Nederlandse Grand Prix op Circuit Zandvoort. Het was een motie waar vrijwel de de gehele gemeenteraad achter ging staan. Zandvoort springt daarmee in een gat dat de gemeente van Assen creëerde door te stellen juist niet mee te willen betalen aan een eventuele Grand Prix op het Drentse TT-circuit. De overwinning van Max Verstappen bracht het indienen van de motie in een stroomversnelling.

Wethouder Gerard Kuipers toonde zich in gesprek met de IJmuider Courant gelukkig met de eensgezindheid van de gemeenteraad: "Wat mij betreft was deze motie niet noodzakelijk, maar het geeft een mooi signaal af als die motie breed gesteund wordt." Hoeveel de gemeente Zandvoort wil neertellen voor een terugkeer van de Nederlandse Grand Prix op de Formule 1-kalender is nog niet bekend.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi