Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Gemotiveerde Perez hand in hand met Verstappen op zoek naar succes

Sergio Perez staat aan de vooravond van zijn derde Grand Prix in Red Bull-kleuren. De Mexicaan gooide een mooi aantal punten weg in Imola, maar wil sterker terugkomen in Portugal. En dat wil hij graag samen met zijn teamgenoot doen.

Perez rain Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na een solide begin in Bahrein leek Sergio Perez in Imola tijdens de kwalificatie helemaal de wind in de zeilen te hebben. De Red Bull-coureur snelde naar de tweede tijd en was daarmee zelfs teamgenoot Max Verstappen te snel af.

Tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna ging het echter aanzienlijk minder, want in de verraderlijke omstandigheden hield Perez zijn RB16B niet op de baan en kwam hij meermaals in het grind terecht. Een dure fout na de herstart zorgde ervoor dat hij niet verder kwam dan de elfde plaats.

Zuur, maar de goede kwalificatie op zaterdag zorgde wel voor een vertrouwensboost bij de Mexicaan. "Ik was zeer tevreden met mijn progressie nadat ik op de voorste startrij mocht starten. Ik was zelf een beetje verrast dat ik zo snel was tijdens pas mijn tweede raceweekend voor Red Bull en dat ik zo snel al bijna het maximale uit mijn auto wist te persen."

"Als ik daar op terugkijk, dan geeft die prestatie mij een duwtje in de rug, omdat ik daardoor weet dat ik me goed aan kan passen aan een andere wagen. Ik begin de auto beter te begrijpen en dat was het meest positieve van het raceweekend", aldus de Mexicaan, die niet de enige is met veel motivatie.

Heel Red Bull barst namelijk van het vertrouwen, zo vertelt Checo. "De motivatie binnen het team is torenhoog. Binnen het Red Bull-team bereiden we ons op elk raceweekend voor met de gedachte er het maximale uit te halen, want we weten dat we dan een reële kans op een overwinning hebben."

"Iedereen binnen het team pusht enorm hard om de RB16B te verbeteren, zodat we elk weekend kunnen maximaliseren met beide auto's. Dat is het doel. Imola was een gemiste kans, want ik vind dat we daar een 1-2 hadden moeten scoren, maar hopelijk lukt dat aankomend wel", aldus Perez.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Portugal 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"