Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Gene stipt voordeel van Leclerc aan: "Dat heeft Verstappen nooit gehad"

Max Verstappen en Charles Leclerc vochten tijdens de eerste drie Grands Prix om de zege, maar de Ferrari-coureur koestert een gigantische voorsprong op de Nederlander na diens uitvalbeurten. Is Leclerc nu topfavoriet én helemaal klaar voor de wereldtitel?

Leclerc Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ferrari en Charles Leclerc kennen een vliegende start van het 2022-seizoen. Liefst 71 punten wist Leclerc al te vergaren en daarmee staat hij al 46 punten voor op belangrijkste rivaal Max Verstappen. De Nederlander kampte tweemaal met pech en zag daarmee al 36 punten door zijn neus geboord worden.

Voormalig F1-coureur Marc Gene twijfelt er niet aan dat Leclerc klaar is voor de titel, zo vertelt hij in Corriere dello Sport. "Hij heeft mentaal een stap gezet en heeft nu de mentaliteit om kampioen te worden, maar hij weet dat de weg nog lang is."

"Charles is volwassener geworden en ook verstandiger in zijn manier van werken, dat zie je ook in de briefings. Het is prachtig om te zien hoe hij in een jaar tijd zo'n grote stap heeft gemaakt."

Leclerc sterker dan Verstappen?

Leclerc werd al jarenlang gezien als een kampioen van de toekomst en is een generatiegenoot van Verstappen. Het duo vocht in de karting felle duels met elkaar uit en racete ook in de F1 al diverse malen tegen elkaar. Daarbij ging het op het scherpst van de snede.

Volgens Gene heeft Leclerc een belangrijk voordeel ten opzichte van Verstappen: "Het voordeel van Leclerc zijn de teamgenoten die hij heeft gehad. Hij had heeft daar veel van kunnen leren. Een Sebastian Vettel of Carlos Sainz als teamgenoot hebben, dat geeft wat extra's."

"Dat is iets dat Max nooit gehad heeft. Carlos lijkt op Vettel en dat helpt Leclerc om te groeien. Daarnaast is hij een gevoelige jongen die goed ligt bij de fans en het is prettig om met hem te werken."

Volgens Gene is Leclerc echter niet veranderd: "Nee, en dat is goed. Hij heeft honger en wil winnen, maar blijft dezelfde persoon. Hij kan wereldkampioen worden, maar ook Carlos is er klaar voor."

"Je leert in het leven ook van je nederlagen en Charles heeft in 2022 veel bijgeleerd doordat hij telkens achteraan moest rijden. Hij heeft veel geleerd en is nu klaar om te winnen. Hij heeft in alle andere raceklassen ook altijd voor de titel gevochten en is gewend aan de druk. Het geeft hem geen angst om vooraan te rijden."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

14 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull