Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Gene stipt voordeel van Leclerc aan: "Dat heeft Verstappen nooit gehad"

Max Verstappen en Charles Leclerc vochten tijdens de eerste drie Grands Prix om de zege, maar de Ferrari-coureur koestert een gigantische voorsprong op de Nederlander na diens uitvalbeurten. Is Leclerc nu topfavoriet én helemaal klaar voor de wereldtitel?

Ferrari en Charles Leclerc kennen een vliegende start van het 2022-seizoen. Liefst 71 punten wist Leclerc al te vergaren en daarmee staat hij al 46 punten voor op belangrijkste rivaal Max Verstappen. De Nederlander kampte tweemaal met pech en zag daarmee al 36 punten door zijn neus geboord worden. Voormalig F1-coureur Marc Gene twijfelt er niet aan dat Leclerc klaar is voor de titel, zo vertelt hij in Corriere dello Sport . "Hij heeft mentaal een stap gezet en heeft nu de mentaliteit om kampioen te worden, maar hij weet dat de weg nog lang is." "Charles is volwassener geworden en ook verstandiger in zijn manier van werken, dat zie je ook in de briefings. Het is prachtig om te zien hoe hij in een jaar tijd zo'n grote stap heeft gemaakt."

Leclerc sterker dan Verstappen?

Leclerc werd al jarenlang gezien als een kampioen van de toekomst en is een generatiegenoot van Verstappen. Het duo vocht in de karting felle duels met elkaar uit en racete ook in de F1 al diverse malen tegen elkaar. Daarbij ging het op het scherpst van de snede. Volgens Gene heeft Leclerc een belangrijk voordeel ten opzichte van Verstappen: "Het voordeel van Leclerc zijn de teamgenoten die hij heeft gehad. Hij had heeft daar veel van kunnen leren. Een Sebastian Vettel of Carlos Sainz als teamgenoot hebben, dat geeft wat extra's." "Dat is iets dat Max nooit gehad heeft. Carlos lijkt op Vettel en dat helpt Leclerc om te groeien. Daarnaast is hij een gevoelige jongen die goed ligt bij de fans en het is prettig om met hem te werken." Volgens Gene is Leclerc echter niet veranderd: "Nee, en dat is goed. Hij heeft honger en wil winnen, maar blijft dezelfde persoon. Hij kan wereldkampioen worden, maar ook Carlos is er klaar voor." "Je leert in het leven ook van je nederlagen en Charles heeft in 2022 veel bijgeleerd doordat hij telkens achteraan moest rijden. Hij heeft veel geleerd en is nu klaar om te winnen. Hij heeft in alle andere raceklassen ook altijd voor de titel gevochten en is gewend aan de druk. Het geeft hem geen angst om vooraan te rijden."

Viaplay
x
Live Indy 500 met Rinus VeeKay