Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Gepikeerde Alonso hekelt regie na boze teamradio: "Typisch F1"

Zagen we in Japan barstjes in de relatie tussen Aston Martin en Fernando Alonso? Hij leek ontevreden met bepaalde calls van het team, hetgeen door de F1 als boordradio werd uitgezonden. Alonso is daar niet van gecharmeerd.

Alonso Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Als televisiekijkers hoorden we tijdens de Formule 1 Grand Prix van Japan hoe Fernando Alonso het team op ietwat gepikeerde toon om een oplossing vroeg voor wat in zijn ogen ongelukkige strategische call was. Naar zijn idee was hij te vroeg naar binnen gehaald om naar harde banden te wisselen, waardoor hij zijn banden zoveel dienden te managen dat hij een sitting duck werd. "Je hebt me voor de leeuwen gegooid!", riep hij naar zijn team.

Die oplossing kwam er in de vorm van nóg een stop voor harde banden, waarna Alonso wel een beter tempo kon rijden. Daarmee was de kous voor hem af, maar alsnog baalt hij een beetje van het feit dat F1 door het uitzenden van de boordradio een onterecht beeld van hem schetste. Ja, hij baalde op dat moment nu eenmaal...

"Het is weer hetzelfde liedje dat de FOM afspeelt door iets uit te zenden wat uit zijn verband wordt gerukt", zo begint hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Ik weet niet wat andere coureurs roepen op het moment dat ze vast zitten achter auto's die langzamer zijn, maar op de rechte stukken weer wegrijden. Misschien zeggen ze wel 'oké, prima zo, ik blijf hier wel even hangen.' Maar ik geef er de voorkeur aan om te allen tijde gemotiveerd te blijven om iemand in te halen."

"Ik was op de rechte stukken langzamer, nota bene met DRS open, dus daarom vroeg ik om een andere strategie. We stopten en versloegen hen (Alpine, red.). We versloegen iedereen op de baan, ook al is het de boordradio die iedereen nu bij zal blijven. Maar ik was ontdaan, omdat ik dacht dat we te vroeg waren gestopt, ja."

Formule 1 GP Japan 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Christian Horner Geeft fout Red Bull toe: "Maar Verstappen was fenomenaal"